Vreme čitanja: oko 1 min.

Sestrinstvu manastira Svete Petke u Izvoru potrebna hrana i sredstva za ličnu higijenu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sestrinstvo manastira brine o ženskoj deci ometenoj u razvoju

  • 4
Crkva manastira Svete Petke Foto: Svetapetkaizvor.com

Udruženje dobročinitelja "Mali Princ" Apatin, u saradnji sa Udruženjem "Multiart" iz Vrbasa i "Anđeli severa" iz Bačke Topole organizuje prikupljanje pomoći za sestrinstvo manastira Sveta Petka iz Izvora kod Paraćina, prenosi Radio Dunav.

Kako je saopšteno, najpotrebnija je nekvarljiva hrana, higijena prostora i lična higijena, pelene za odrasle, isključivo pamučne majice, ništa drugo od garderobe. Naročito su poželjne pelene - najveći broj, supe u kesi, kafa, kakao, prašak za veš, sva gotova i konzervirana jela.

Organizatori ove humanitarne akcije pozivaju sve sugrađane da svoje donacije dostave u prostorije UD “Mali Princ” Apatin, Dunavska obala bb do 2. juna od 16 do 18 časova.

Inače, sestrinstvo koje brine o ženskoj deci ometenoj u razvoju, pre godinu dana ostalo je bez prihoda, tuđe nege i ostalih socijalnih primanja i preživljavaju od donacija vernika i dobrotvora.

(Telegraf.rs)

Video: Tužni snimci iz potopljene "Valjevske Gračanice": Poslednja upaljena sveća stoji uspravno u svetinji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    24. maj 2023 | 08:01

    Dajte SMS za slanje pomoći !

  • ozi

    24. maj 2023 | 00:16

    Kako poslati? Informacije?

  • Lole

    24. maj 2023 | 00:27

    Zovite uspesne privrednike Đilasa,Miškovića,Matijevića,Ceptera,zovite političare zovite Mariniku Čobanu ili Ćutu!Oni su jako dobri ljudi i podeliće poslednju koru hleba sa svima kojima treba! .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA