≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Oglasio se nastavnik istorije kog je Strongmen prijavio: "Šta je sve dozvoljeno deci bahatih roditelja..."

Vreme čitanja: oko 3 min.

Podsetimo, nakon razgovora sa Milanom Jovanovićem, portal Telegraf.rs pokušao je da dođe u kontakt sa pomenutim nastavnikom, ali bezuspešno

  • 56
Milan Jovanović Strongman Strongmen deca dete nasilje Foto-montaža: Telegraf.rs, Shutterstock

Nakon što je Milan Jovanović, poznatiji kao Strongmen, u školi podneo prijavu protiv nastavnika istorije iz OŠ "Sveti Sava" u Nišu zbog mentalnog zlostavljanja njegovog sina, učenika 5. razreda te škole, pomenuti nastavnik oglasio se za Telegraf.rs. Našem portalu takođe je potvrđeno da prosvetna inspekcija ispituje navodni incident. Direktorka je rekla da je nastavnik suspendovan još pre Jovanovićevog dolaska u školu, ali zbog drugog incidenta sa drugim detetom.

Nastavnik nam je zahvalio što smo "objavili gadosti izrečene na račun jednog časnog i poštenog građanina ove jadne države i izuzetno uspešnog i poštovanog predstavnika jadne srpske prosvete".

Kako kaže - " Što se prosvetnog sistema tiče, on srlja u propast iz dana u dan. Kako i ne bi, kad su izgubljeni svi kriterijumi. I po pitanju obrazovanja i po pitanju vaspitanja. Da ne pričamo o tome ko sve radi u prosveti, ko su direktori, rukovodioci školskih uprava, prosvetni savetnici, prosvetni inspektori...čast izuzecima. I, naravno, da ne pričamo o tome šta je sve dozvoljeno deci bahatih roditelja.

Kad je vaš sagovornik bio đak, ne verujem da smeo da njače, riče i ispušta neartikulisane zvuke na svakom času i time ometa i zlostavlja i učenike i nastavnike...ako me razumete. Danas je to moguće i to ne samo bez posledica, nego može da bude i nagrađeno, tako što će razredna da se oduži tati za pruženu podršku u hajci na nastavnika koji je prijavljivao za teško zlostavljanje dece ili nedržanje časova odeljenjskog starešine.

A ostala deca? E, oni neka trpe zlostavljanje od strane svoga druga do kraja školovanja. To je cena! Ovom prilikom pozivam roditelje učenika koji su došli u školu da uče da ne plaćaju tu cenu, jer je previsoka. Takođe, pozivam najviše državne organe da hitno pošalju stručne psihologe, psihijatre i socijalne radnike iz Beograda u OŠ "Sveti Sava" Niš i ozbiljno se pozabave situacijom oko njegovog deteta. Smatram da ne treba da podsećam šta se desilo. Na kraju, hoću da poručim svim institucijama i građanima Srbije da je ovo verovatno moja poslednja bitka za spas ugleda OŠ "Sveti Sava" Niš i srpske prosvete kao dugogodišnjeg uzbunjivača. Imam šezdeset dve godine i da se pridružim mojoj deci i unucima u inostranstvu. Ko razume – shvatiće! STOP psihopatama iz redova nastavnika, roditelja i učenika! - poručio je nastavnik škole "Sveti Sava".

On nam je u prilogu prosledio i mišljenje stručnog lica (iz 2010. godine) o njegovom radu u nastavi, a mišljenje je savim pozitivno na nekoliko strana.

Podsetimo, nakon razgovora sa Milanom Jovanovićem, portal Telegraf.rs pokušao je da dođe u kontakt sa pomenutim nastavnikom, ali bezuspešno.

Jovanović: Terao ostale đake da glasaju za izbacivanje mog sina iz škole

Jovanović je za naš portal naveo da je sve počelo nakon što su se dva masakra dogodila u Srbiji, jer nije hteo da njegovo dete preživljava stres i ide u školu.

- Shvatio sam da je bolje da dete ne ide u školu jer je psihoza probuđena u mnogim ljudima koji su bili psihički labilni. On nije išao u školu 7 dana, a nastavnik pokrenuo je kampanju među đacima, gde ih je pitao da glasaju da li Vasilije treba da se izbaci iz škole. Prvo niko od dece nije digao ruku da glasa za to, pa ih je on terao. Moj sin uopšte nije problematičan, čak je i vrlo mirno dete - počinje Jovanović svoju priču.

Direktorka OŠ "Sveti Sava": Profesor suspendovan pre Jovanovićeve prijave

Njegovo svedočenje potvrđuje i direktorka ove škole, Sanela Tarana, koja kaže da je nastavnik suspendovan još pre Jovanovićevog dolaska u školu, ali zbog drugog incidenta sa drugim detetom. Dodaje da postoje saznanja o maltretiranju Vasilija i da se po priči druge dece može naslutiti da su tvrdnje istinite, ali se ipak čeka zvaničan stav inspekcije.

- Započeli smo proceduru ispitivanja druge dece, kao i malog Vasilija. Trenutno nemam zvanične podatke i dokaze kako bih optužila nastavnika Ž.D. za ovaj slučaj, ali svedočenja većine dece govore da su problemi postojali. Što više ljudi potvrdi priču, veće su šanse da se tako nešto i dogodilo. Bitno je da je mali Vasilije dobro, prati se njegovo stanje i komunicira sa razrednim starešinom svaki dan. Gospodin Jovanović je podneo pisanu žalbu, ali drugih zvaničnih prijava nismo imali - tvrdi ona za Telegraf.rs.

(Telegraf.rs)

Video: Milan Jovanović Strongmen priča o maltretiranju sina od strane profesora u školi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • simeon

    24. maj 2023 | 10:08

    Podrška časnom profesoru u borbi protiv firerovog antisrpskog nesoja!

  • Senka

    24. maj 2023 | 10:06

    Uvek treba čuti obe strane,pa tek onda doneti konacan sud.Pod hitno video nadzor po skolama.Podrska nastavniku.

  • Snezana

    24. maj 2023 | 10:33

    Roditelji dragi,ako ne damo profesorima veca prava,izgubismo decu.Stavite prst na celo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA