Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je jedan od najtraženijih fakulteta u celoj Srbiji: Dekan ove godine očekuje i da obore rekord

Vreme čitanja: oko 2 min.

Od 21. do 24. juna je prijavljivanje kandidata

  • 5
Studenti, amfiteatar Foto-ilustracija: Shutterstock

Jedan od najtraženijih fakulteta u Beogradu Fakultet organizacionih nauka će u narednoj školskoj godini upisati 980 studenata na osnovne akademske studije. Polaganje prijemnog ispita zakazano je za 27. jun, kada se polaže matematika, odnosno 28. juna kada se polaže test opšte informisanosti i to na Beogradskom sajmu.

“U narednoj školskoj godini upisujemo 980 studenata na naša dva studijska programa. Na studijski program Informacioni sistemi i tehnologije upisujemo 590 studenata, a na i Menadžment i organizacija 390 studenata. Uskoro očekujemo odluku Vlade Srbije o broju budžetskih mesta. Mi smo za razliku od prošle školske godine predložili povećanje kvote sa 420 na 460 studenata koji će nadam se studirati na teret budžeta", rekao je za Tanjug dekan Fakulteta organizacionih nauka Milan Martić.

Prema njegovim rečima, od 21. do 24. juna je prijavljivanje kandidata.

"Mi ćemo imati elektronsku prijavu kandidata, ovde će samo dolaziti da predaju dokumenata što će maksimalno trajati pet minuta na fakultetu, a 27. juna na Beogradskom sajmu polagaće prijemni ispit iz matematike, dok će 28. juna na Fakultetu organizacionih nauka polagati test opšte informisanosti. To je sa kandidate koji se opredele za taj prijemni ispit, a svi polažu matematiku”, rekao je Martić.

On je rekao da su ove godine uskladili cene delimično sa rastom inflacije, ali nismo išli na 15 posto, već na Fakultetu organizacionih nauka školarina je povećana osam odsto.

“Prošle godine imali smo 2.299 kandidata, očekujemo da će ove godine biti više od 2.500 kandidata, da će biti oboren rekord. Kod nas se prijavljuju odlični kandidati. Broj kandidata koji imaju manje od 32 boda iz srednje škole je na nivou oko stotinak, to su kandidati koju su jako vrlo dobro i odlični. Na FON-u ćemo imati tri probna prijemna ispita. Iz matematike probni prijemni ispit polagaće se 11. i 22. juna, a 17. juna iz opšte informisanosti. Pod potpuno istim uslovima polaže se probni kao i prijemni ispit i moćiće da testiraju svoje znanje”, rekao je Martić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    24. maj 2023 | 11:07

    FON se pre nekoliko godina , našao na Listi medju Prva ČETRI fakulteta u svetu ! Pisale su i naše novine ! Sve cestitke FON - u i " studentima " !

  • Uros

    25. maj 2023 | 19:10

    Dajte molim vas FON jeste dobar ali nije uopste ista liga niti se moze porediti sa ETF I MATF. Doslo se do toga da uzimaju FONovce na mesto hr i firmama umesto ekonomista pre, ali da ce neki FONovac postati ekstra programer zaposliti se u Microsoft Google Amazon CERN NASA tesko

  • Dragan

    25. maj 2023 | 16:35

    Izvikan fakultet. Sve se svodi da uzmu sto vise novca od kandidata. To je fakultet totalne neorganizacije u sto smo se uverili prošle godine na sajmu. Ima boljih i praktičnijih fakulteta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA