≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Natpisi UČK osvanuli na srpskom dečjem igralištu u Ugljaru kod Kosova Polja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo igralište je prošle godine obnovila Kancelarija za Kosovo i Metohiju

  • 0
Natpis UČK, dečije igralište Ugljare

Foto: Kancelarija za KiM RS

U selu Ugljare kod Kosova Polja na dečjem igralištu, koje je prošle godine obnovila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, osvanuli su natpisi UČK, što je najstrašniji i najbesramniji vid pretnje, koji se ne sme tolerisati ni u jednom civilizovanom društvu, saopštila je Kancelarija za KiM.

- Samo kukavice i podlaci najgore vrste urezuju preteće političke poruke na dečjem mobilijaru, i ovom prilikom jasno i nedvosmisleno poručujemo da nikome neće biti dozvoljeno da ugrožava bezbednost dece na KiM, bilo da su ona srpske ili neke druge nacionalnosti. Šovinistička politika Aljbina Kurtija počela je da odjekuje i na dečjim igralištima, i samo onaj ko se pravi nevešt može da negira direktnu vezu između njegove politike terora i pretnji srpskoj deci - navodi se u saopštenju.

Srbi u Ugljaru godinama žive u negostoljubivom okruženju, i upravo je odnos prema njima najbolji pokazatelj ekstremne netolerantnosti društva koje gradi Aljbin Кurti sa svojim ideološkim istomišljenicima.

- Ako neko misli da su Srbi u Ugljaru laka meta, neka razmisli dva puta, jer oni nisu ni sami ni bespomoćni i to bi trebalo posebno da znaju predstavnici međunarodne zajednice, koji snose punu odgovornost za veoma krhko stanje na terenu. Podsećamo da je pre samo nekoliko dana u blizini škole u Ugljaru na decu pucano, što potvrđuje da pretnja Srbima u tom selu nije izmišljena ili preuveličana, već da je i te kako sveprisutna i da zahteva hitnu reakciju kako bi ljudima tamo bilo omogućeno da žive normalnim životom, a deci da rastu bez straha - navodi se u saopštenju. 

(telegraf.rs) 

Video: Srbi u severnoj Kosovskoj Mitrovici ponovo na meti: Novi grafit "UČK" ispisan na zgradi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA