U toku pripreme pred čuvenu Gulašijadu u Prijevoru: Gosti iz Australije spremali i gulaš od kengura
U toku su poslednje pripreme pred devetu po redu Gulašijadu, koja počinje danas u 19 časova u čačanskom selu Prijevor, u podnožju Ovčara i Kablara.
Narednog dana, u subotu u jutarnjim satima kreće takmičenje u pripremanju gulaša, gde će varjače i kutlače ukrstiti više od 50 ekipa.
Organizator Gulašijade, Goran Todorović, rekao je da je sve uveliko spremno za ovaj gastronomski događaj, prenosi Glas zapadne Srbije.
- Pravila su jednostavna radi se o kuvanju gulaša na tradicionalan način, znači pola svinjskog a pola junećeg mesa i sa domaćim začinima. Gulaš se kuva u kotliću isključivo na drva - kazao je Todorović.
Pre neku godinu posetioci su imali priliku da probaju i gulaš od kengura, ove godine gosti iz Australije su sprečeni da dođu, kaže organizator dodajući da su obećali da će sigurno posetiti jubilarnu desetu Gulašijadu.
- I ove godine ćemo imati revijalne gulaše, za vegetarijance od pečuraka i povrća. Kao i pravljenje pravog gulašu, to je novina od ove godine koja je uvedene na zahtev velikog broja takmičara i međunarodnog žirija. On nema veze sa našim tradicionalnim gulašom jer se koristi meso divljači i neki tajni sastojci. Posetioci će imati priliku da ih probaju - kazao je Todorović.
U Prijevoru će biti i promocija Sabora violinista u Pranjanima kao i koncert Bilje Pavković.
(Telegraf.rs)
Video: "Ti si odande odakle ti je žena" Stefana svi zovu Kinez, njegova porodica je zagrljaj od 7.000 km
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.