Vreme čitanja: oko 1 min.

U toku pripreme pred čuvenu Gulašijadu u Prijevoru: Gosti iz Australije spremali i gulaš od kengura

Vreme čitanja: oko 1 min.

Organizator Gulašijade, Goran Todorović, rekao je da je sve uveliko spremno za ovaj gastronomski događaj

  • 0
Gulaš u kotliću Foto: Nikola Anđić

U toku su poslednje pripreme pred devetu po redu Gulašijadu, koja počinje danas u 19 časova u čačanskom selu Prijevor, u podnožju Ovčara i Kablara.

Narednog dana, u subotu u jutarnjim satima kreće takmičenje u pripremanju gulaša, gde će varjače i kutlače ukrstiti više od 50 ekipa.

Organizator Gulašijade, Goran Todorović, rekao je da je sve uveliko spremno za ovaj gastronomski događaj, prenosi Glas zapadne Srbije.

- Pravila su jednostavna radi se o kuvanju gulaša na tradicionalan način, znači pola svinjskog a pola junećeg mesa i sa domaćim začinima. Gulaš se kuva u kotliću isključivo na drva - kazao je Todorović.

Pre neku godinu posetioci su imali priliku da probaju i gulaš od kengura, ove godine gosti iz Australije su sprečeni da dođu, kaže organizator dodajući da su obećali da će sigurno posetiti jubilarnu desetu Gulašijadu.

- I ove godine ćemo imati revijalne gulaše, za vegetarijance od pečuraka i povrća. Kao i pravljenje pravog gulašu, to je novina od ove godine koja je uvedene na zahtev velikog broja takmičara i međunarodnog žirija. On nema veze sa našim tradicionalnim gulašom jer se koristi meso divljači i neki tajni sastojci. Posetioci će imati priliku da ih probaju - kazao je Todorović.

U Prijevoru će biti i promocija Sabora violinista u Pranjanima kao i koncert Bilje Pavković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA