≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rafting prvi put na Đetinji: Užice domaćin međunarodnog takmičenja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nepovoljna hidrološka situacija pomerila prošlogodišnje planove

  • 0

Ove godine grad Užice domaćin je Evropskog kupa u raftingu, a na obalama Đetinje okupio se veliki broj takmičara iz Crne Gore, Hrvatske, Italije, Bugarske, ali i iz Srbije.

U organizaciji svetske Rafting federacije, Rafting saveza Srbije, Nautičko - sportskog kluba "Liman" i Grada Užica, održano je međunarodno takmičenje Evropskog kupa i Državno prvenstvo Srbije u raftingu.

Kroz kanjon Đetinje, nemirnih talasa i virova, veslali su rafteri iz nekoliko evropskih zemalja, publike nisu imali puno, ali su snažno savladali još snažniju reku.

Učesnici su se takmičili u slalomu, RX trci i spustu niz reku, deonicom dugom 4,5 kilometara, od brane na plaži, kroz centar Užica do Ade.

Predsednik Rafting saveza Srbije, Boris Purjakov, iskazao je zadovoljstvo i istakao da su se Grad Užice i Sportski savez pokazali kao dobri domaćini.

"Đetinja ima veliki potencijal za ovaj sport, ali ima pogodnosti i pored takmičarskog za turistički rafting. Čitava organizacija i takmičenje je prošlo u najboljem redu i dobili smo dobre ocene", rekao je Purjakov i dodao da se zahvaljuje domaćinima Užičanima.

Po rečima Dragiše Kuzmanovića, predsednika Sportskog saveza Užice, ovo takmičenje je trebalo da se organizuje još prošle godine, ali je otkazano zbog nepovoljne hidrološke situacije.

Ukupni pobednik užičkog raftinga je ekipa Italija 1, zatim drugo mesto Italija 2, a treće pripalo je timu Italija 3.

U para-raftingu najbolji je tim Italija 2, zatim Italija 1, a treće mesto zauzeo je bugarski tim Albatros.

Na prvom rafting takmičenju u Užicu bio je prisutan i predsednik Svetske rafting federacije, Danilo Bormaz, koji je istakao da je oduševljen kanjonom Đetinje i čitavom organizacijom.

Raftere je usled veoma kišnog maja, ipak poslužilo lepo vreme, a nakon završenog takmičenja, pored nagrada, učesnici su iz Užica poneli i lepe utiske.

(Telegraf.rs / B. Ilić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA