≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prestravljenu decu u Čačku roditelji odveli kući: Posle tragedije u Beogradu plaše ih i dojave o bombama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dojava o lažnoj bombi stigla je i u Osnovnu školu Sveti Sava u Atenici, ali osim u Čačku dojave su stigle i na adrese škola u Beogradu, Kragujevcu i Novom Pazaru

  • 0
OŠ Tanasko Rajić Foto: RINA

Učenici širom Srbije opet nisu imali mirno jutro jer u škole širom države ponovo stigla dojava o postavjenoj bombi. Jedna od dojava na mail adresu stigla je i u Osnovnu školu Tanasko Rajić u čačanskom naselju Ljubić u toku prvog časa.

- Nastavnici i učitelji su odmah decu izveli iz učionica u školsko dvorište. Obavešteni su roditelji dece prvog i drugog razreda da decu koja su vidno uplašena odvedu svojim kućama. Stariji su nakon završenog uviđaja i provere vraćena na časove i redovnoj nastavi. Zbog svega što se dogodilo u školi u Beogradu, svaki dodatni stres nam još teže pada. Sekiramo se, jedva čekamo da deca odu na raspust - kazao je jedan od roditelja za agenciju RINA.

Dojava o lažnoj bombi stigla je i u Osnovnu školu Sveti Sava u Atenici, ali osim u Čačku dojave su stigle i na adrese škola u Beogradu, Kragujevcu i Novom Pazaru.

Podsetimo, poslednjih nedelja dojave o bombama su učestale širom cele Srbije, a deca se nakon silnih nemilih događaja osećaju uplašeno. Nekada, dojave o bombama nisu izazivale strah kod učenika, što danas nije slučaj, jer je prema svedočenjima učenika, strepnja sve veća.

Danas su bombe dojaveljene u više škola širom Srbije i 5 škola u Beogradu.

Deca su evakuisana iz tih škola, dok pripadnici MUP-a vrše konradiverzione preglede kako bi utvrdili da li su dojave lažne.

(Telegraf.rs)

Video: Dojava o postavljenoj bombi jutros stigla u nekoliko škola u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA