≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srednjoškolac Aleksa iz Pirota "očitao lekciju" roštiljdžijama u Nišu: Otac mu inspiracija i učitelj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prošle godine Aleksa je osvojio pehar za roštilj, a ove godine čak tri medalje i pehar

  • 0
Aleksa Krstić

Foto: Privatna arhiva

Već dve godine na poznatom internacionalnom takmičenju "Gastro" koje se održava u Nišu, mladi Piroćanac Aleksa Krstić, učenik Ekonomske škole koji je na smeru kulinarski tehničar, svojim roštiljem osvaja brojne medalje i pehare.

Prošle godine Aleksa je osvojio pehar za roštilj, a ove godine čak tri medalje i pehar.

Za pripremu paste osvojio je drugo mesto, za pripremu potočne pastrmke sa Stare planine takođe drugo, za roštilj je osvojio prvo mesto, a za vrhunski pripremljen roštilj dobio je i pehar.

Kako kaže za Telegraf.rs, Aleksa sve svoje kulinarske kreacije priprema uz pomoć lokalnih sastojaka sa Stare planine.

- Gotovo svi sastojci koje koristim su iz našeg kraja. Pastu sam pravio sa pirotskom peglanom kobasicom, pripremao sa potočnu pastrmku sa Stare planine, roštilj od mesa domaćeg, vrhunskog kvaliteta. Od roštilja sam pripremao pljeskavice, kobasice, svinjski file, pileće ražnjiće, domaćnu dimljenu kobasicu sa kačkavaljem - priča Aleksa za Telegraf.rs.

Na ovom takmičenju učestvovali su i takmičari iz Grčke, Belorusije, Severne Makedonije, Rumunije, Crne Gore, Albanije.

Aleksa navodi da zahvaljujući ocu, Igoru, vrsnom kulinaru koji živi i radi u Rusiji, naučio je mnoge tajne pirotske kuhinje.

- Otac mi je velika inspiracija za rad, mnogo toga sam naučio od njega - kaže Aleksa

(Telegraf.rs/A. Ćirić)

Video: Ovim krajem danas se širi opojan miris jagnjetine na ražnju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA