Vreme čitanja: oko 1 min.

"Radilo se i ulagalo 60 godina, a nestalo za dva sata": Zbog udara groma izgorela štala u Kamenici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sumnja se, kako priča komšija Jovanovića, da je grom udario u banderu što se preko kabla prenelo na strujomer

  • 0
Požar, krov, vatrogasci Foto: Shutterstock/Ilustracija

Usled udara groma, u potpunosti je izgorela pomoćna zgrada kao i poljoprivredne mašine u domaćinstvu Jovanović u Kamenici kod Kraljeva.

Sumnja se, kako priča komšija Jovanovića, da je grom udario u banderu što se preko kabla prenelo na strujomer.

- Iz distribucije su rekli da je grom gađao u banderu i da je od bandere kabal preneo na strujomer. Uspeo sam da ugasim u radionici, ali bilo je dosta bala sena koje su izgorele. Otrčao sam i uzeo vodu iz posude iz koje piju ovce jer mi je ponestalo. Kada sam se popeo na tavan video sam već da je to uhvatilo maha i da više ništa neću moći da uradim - priča Goran Filipović, prenosi RTV Kraljevo.

Vatrogasci su stigli za 15 minuta, a zbog lošeg puta koji je oštećen u poplavama 2020. godine, jedan kamion je iskliznuo sa ulice jer je previše uska.

- Vatrogasci su profesionalno odradili svoj posao. Ovom prolikom bih hteo da ih pohvalim. Nijednog ne bih prepoznao koliko su bili garavi. Ostali su do 2.30 i uradili sve što su mogli -  priča kroz suze Dragan Jovanović.

Pored pomoćne zgrade koja je potpuno izgorela, Jovanovići su ostali i bez brojnih poljoprivrdenih mašina kao i alata za rad, a izgorele su i sve bale sena koje su bile na tavanu

- Šezdeset  godina se radilo i ulagalo i nestalo za dva sta - priča potresena Slavica Jovanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA