≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Školska godina u "Ribnikaru" završava se u petak 2. juna?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se saznaje, ocene će biti zaključene do petka

  • 0
Os Vladislav Ribnikar Foto: Nikola Anđić

Na sastanku roditelja sa svim relevantnim institucijama doneta je odluka da za sve učenike osnovne škole Vladislav Ribnikar školska godina bude završena u petak 2. juna – rekla je za Blic televiziju Bojana Nedeljković zamenica predsednika saveta roditelja osnovne škole Vladislav Ribnikar. Sa druge strane, Igor Đorđević predsednik Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" potvrdio je za Telegraf.rs da ova informacija nije tačna, kao i da će se sastanak održati večeras.

- Ona je moja zamenica koja je zloupotrebila svoju funkciju i samoinicijativno obavestila medije da je Savet roditelja doneo odluku sa Ministarstvom prosvete, ipak, Savet roditelja nije održan i to je njena fiktivna želja, kao i većine ljudi i dece zbog trenutne situacije. Sa druge strane savet roditelja sa predstavnicima vlade biće večeras u pola 8 i tada ćemo razgovarati o 7 zahteva koje imamo, a između ostalog i o ovoj temi i tek onda ćemo utvrditi da li će školska godina biti obustavljena - rekao nam je Igor.

Blic prenosi da će ocene će biti zaključene do petka, a po želji roditelja nakon toga biće održavane samo vannastavne aktivnosti.

Podsetimo, inicijalno je postojao predlog da deca koja ne mogu ili ne žele da idu na nastavu u prostorijama škole, mogu da koriste neke od institucija kulture gde bi mogli da se okupljaju ili pak zatraže pomoć.

Veliki broj roditelja je i javno istupio, smatrajući da se ne može tražiti od dece da se vrate na mesto gde je učenik sedmog razreda ubio osam đaka i čuvara, a deveto dete je preminulo od posledica ranjavanja u bolnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA