Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom nedelje očekuju nas obilne padavine, moguće i bujične poplave: Nadležni obilaze kritična mesta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na sastanku je dogovoreno da se, bez odlaganja, nastavi obilazak stanovništva u područjima gde su najavljene obilne padavine i evidentirana kritična mesta

  • 0
MUP, SVS Foto: MUP

Po nalogu komandanta Republičkog štaba za vanredne situacije i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić održao je sastanak sa načelnicima organizacionih jedinica Sektora u Srbiji, direktorom JVP "Srbijavode" Goranom Puzovićem i pomoćnikom direktora RHMZ Goranom Mihajlovićem, saopštio je MUP.

Sastanak je održan u cilju preduzimanja pravovremenih preventivnih i operativnih mera kako bi se ceo sistem zaštite i spasavanja podigao na najviši nivo, a nakon najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda da se tokom nedelje očekuju obilne padavine koje će zahvatiti veći deo teritorije Republike Srbije i koje mogu prouzrokovati bujične poplave.

Na sastanku je dogovoreno da se, bez odlaganja, nastavi obilazak stanovništva u područjima gde su najavljene obilne padavine i evidentirana kritična mesta, zatim područja gde su u toku sanacioni radovi, zajedno sa predstavnicima JVP “Srbijavode” i načelnicima ili predstavnicima štabova za vanredne situacije lokalnih samouprava.

Takođe, nakon obilnih padavina prethodnih dana koje su prouzrokovale bujične poplave, iz kojih su pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a evakuisali 12 osoba, predstavnici MUP nastavljaju da pomažu stanovništvu u saniranju posledica kroz crpljenje vode iz poplavljenih domaćinstava.

Po potrebi biće angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija, u cilju sprečavanja plavljenja područja, zaštite stanovništva i njihove imovine.

(Telegraf.rs)

Video: Srpski vatrogasci-spasioci o podvizima i teškim danima u Turskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA