Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve jučerašnje dojave o bombama u školama u Srbiji bile lažne: Utvrđeno sa kojih adresa su stizale u petak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz MUP podsećaju da je i u petak bio veliki broj prijava, ali se ispostavilo da su sve bile lažne dojave

  • 0
Bomba škola kragujevac Foto-ilustracija: Shutterstock

Juče u toku dana dojavljeno je da su bombe postavljene u 106 osnovnih i srednjih škola u Beogradu, Novom Sadu, Boru, Kruševcu, Subotici, Zaječaru, Majdanpeku i drgim mestima u Srbiji. Kako je saopšteno iz MUP-a, policija je svakoj prijavi ozbiljno pristupila i nakon pregleda ustanovila da su sve dojave bile lažne.

Iz MUP podsećaju da je i u petak bio veliki broj prijava, ali se ispostavilo da su sve bile lažne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u školama, bolnicama, tržnim centrima i drugim objektima.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije otkrili su IP adrese sa kojih su u petak, na mejl adrese većeg broja medijskih kuća, stigle dojave o postavljenim bombama na više od 20 lokacija u Beogradu, a za koje je pregledom utvrđeno da su lažne.

- U saradnji sa partnerima utvrđeno je da su mejlovi poslati sa dve IP adrese sa teritorije AP Kosovo i Metohija, kao i sa jedne IP adrese iz Kuvajta - saopštio je MUP.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA