Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkriven uzrok jarko zelene boje Đetinje: Počiniocu će biti izrečena kazna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grad Užice najoštrije je osudio neodgovorno ponašanje koje je opravdano uznemirilo građane

  • 3

Juče u popodnevnim časovima primećena je intezivno zelena boja u reci Đetinji, nakon čega su na teren izašli Komunalna milicija, Ekološka inspekcija grada Užica i republički ekološki inspektor.

U saradnji sa građanima otkriven je uzrok i počinilac ovog dela. Reč je o preduzetničkoj radnji koja se bavi prozvodnjom šampona za pranje automobila. Navodno, kako je izjavio vlasnik radnje, šampon se pravi na biljnoj bazi, a do izlivanja u Jaz na Međaju došlo je prilikom pranja prostorija u kojima se odvija proizvodnja.

Prema počiniocu će, u okviru nadležnosti Komunalne milicije i Ekološe inspekcije grada, biti izrečena kazna i pokrenut prekršajni postupak, a republički ekološki inspektor će u okviru svojih nadležnosti izvršiti nadzor, radi preciznog utvrđivanja materija koje se koriste u proizvodnji i preduzeti mere u skladu sa zakonom.

Grad Užice najoštrije je osudio neodgovorno ponašanje koje je opravdano uznemirilo građane, bez obzira, što nije bilo posledica po riblji fond u reci Đetinji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    30. maj 2023 | 16:40

    Cim niste objavili ime pocinioca,nista od kazne,stara prica,platice gde i kome treba,i nastavlja po starom..

  • Slađana

    30. maj 2023 | 17:24

    Što bi bilo lepo kad bi tako reagovali i za umrtvljenu reku Vukićevicu ,obrenovačka opština,sa lokalne ogromne farme sva osoka završava u njoj,nema više ni ribe,ni rečnih rakova,samo crna voda,pena,i smrad od amonijaka.Prijavljivali svim mogućim institucijama,inspekcijama,opštinskim vlastima,predstavnici istih dođu,pogledaju i odu i nikom ništa. I tako već godinu dana.

  • Kiki

    30. maj 2023 | 16:30

    Ma hapsi to...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA