Vreme čitanja: oko 1 min.

Vožnja balonima na topli vazduh od 1. juna u Inđiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević izjavio je da je realizacija ovog turističkog projekta u Vojvodini istorijski iskorak

  • 3
foto Pixabay foto Pixabay

Turistički obilasci Inđije balonima na topli vazduh počeće 1. juna, najavljeno je danas u Novom Sadu na predstavljanju projekta pod nazivom "Srpska Kapadokija".

Sezona turističkih obilazaka Inđije balonima na topao vazduh trajaće do kraja avgusta, saopštila je Pokrajinska vlada.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević izjavio je da je realizacija ovog turističkog projekta u Vojvodini istorijski iskorak.

- Kada se ujedinimo svi oko ideje koja na početku izgleda kao san, ona postaje realizacija. Zahvalio bih Vladi Srbije, Ministarstvu turizma i omladine koji su sversdno podržali taj projekat koji će u četvrtak, 1. juna postati stvarnost, a od 3. juna počeće komercijalna upotreba tih balona - istakao je Ivanišević.

Prema rečima direktora Turističke organizacije Inđija Milana Bogojevića, vožnja balonima na topao vazduh bi mogla da bude najveća turistička atrakcija, ne samo u Inđiji, nego u čitavom regionu već u ovoj godini.

- Baloni levitiraju podignuti na oko 60 do 70 metara, a sam let je u prelepom ambijentu Krčedinske ade i okruženju gde imate čak sedam balona na jednom mestu - naveo je Bogojević.

Kako je saopštio, cena jednog leta je 5.940 dinara, a traje 10 minuta. Nakon toga se baloni spuštaju, potom pet minuta traje zamena putnika i leti se ponovo u ciklusima oko sat i po vremena.

Bogojević je naveo i da su u Srbiju došli turski komercijalni piloti i da je organizovana obuka 20 momaka iz Srbije koji će biti posada na zemlji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA