Vreme čitanja: oko 1 min.

Potresne reči oca malenog Luke koji vodi životnu borbu: "Izdržite, iz cele priče bićemo pobednici"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zamenik gradonačelnice Užica, Dragoljub Stojadinović, pozvao je sugrađane da se uključe u akciju "Užice za Luku"

  • 0
Luka Bosiljčić Foto: RINA/privatna arhiva

Grad Užice sa svojim sugrađanima uključio u akciju "Užice za Luku" nakon što je njihovom trinaestogodišnjem sugrađaninu Luki Bosiljčiću nedavno dijagnostikovana akutna leukemija zbog čega mu je potrebna transplantacija matičnim ćelijama.

Pored fonda za lečenje bolesne dece, na raspolaganju je i svaka druga vrsta podrške, što je potvrđeno i formiranjem "Radne grupe", čiji je zadatak da edukuje sugrađane o značaju donacije matičnih ćelija i upisa u registar donora. U Svečanoj sali Gradske kuće sutra će biti održana i tribina na ovu temu, piše RINA.rs.

Zamenik gradonačelnice Užica, Dragoljub Stojadinović, pozvao je sugrađane da se uključe u akciju "Užice za Luku" i da, kako bi razjasnili eventualne nedoumice, prisustvuju tribini koja se održava u Gradskoj kući sutra sa početkom u 18 časova.

- Ponosan na oko 1000 naših sugrađana koji su do sada dali uzorke krvi, apelujem i molim Užičane da nastave ovim tempom, naročito zbog toga što je prema statističkim podacima šansa za izlečenje veća za 30% ukoliko se odgovarajuću donor nađe u krugu od 150 kilometara. Iskreno se nadam da će se među Užičanima naći odgovarajući donor i da će se naš Luka brzo oporaviti - rekao je Stojadinović.

Beskrajno zahvalan svima je i Lukin otac Nebojša.

- Uz zahvalnost Gradu, Udruženju "Leuka", Odeljenju transfuzije OB Užice, Kancelariji za mlade, Crvenom krstu Užice i svim Užičanima koji su se uključili u akciju apelujem na sve građane da učestvuju u akciji davanja uzoraka, ne samo za Luku, već i za svu drugu decu kojima je potrebna transplantacija. Jako mi je teško da govorim, ali bih samo poručio svom sinu Luki i suprugi Snežani da izdrže i da ćemo iz cele priče izaći kao pobednici - rekao je Nebojša.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA