• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Manastir Tumane obezbedio novac za terapije malom Vuku iz Aranđelovca: Ima 5 godina a još ne hoda i ne govori

Vreme čitanja: oko 2 min.

U petom danu života Vuk je u bolnici preko sonde za hranjenje zaražen bakterijom

  • 1
Manastir Tumane

Foto:UTS produkcija

Bratstvo manastira Tumane sa prijateljima obezbedio je sredstva za terapije matičnim ćelijama za petogodišnjeg Vuka Sretenovića iz Aranđelovca u vrednosti od 600.000 dinara.

U petom danu života Vuk je u bolnici preko sonde za hranjenje zaražen bakterijom. Nastupila je odmah kriza i nakon par dana on je bio stabilizovan, međutim, sve je to ostavilo velike posledice na njegovo zdravlje. Dobio je ciste na mozgu koje su se kasnije povukle, ali su ostavile oštećenja koja utiču puno na njegovu motoriku.

Vuk danas ima 5 godina i još uvek ne hoda, ne govori, samostalno ne jede i zbog svega toga njegovi roditelji su odlučili da ga vode na terapije implantacije matičnih ćelija, ali novac se isprečio kao problem.

- Nama je manastir Tumane pomogao da što pre možemo otići na implantaciju matičnih ćelija. 600.000 dinara je bilo potrebno, mi to nismo imali i onu su nam bez reči dali taj novac za terapiju. Zahvalni smo im do neba na tome zauvek i uvek ćemo biti. U manastir Tuman smo odlazili i pre svega ovoga što nam se desilo i sada često idemo. Taj manastir je jedna oaza mira, pun pozitivne energije i predivnih monaha koji su uvek tu da saslušaju, očitaju molivu i pomognu onome kome je pomoć potrebna. Osećaj kada ste u manastiru i u njegovoj okolini je neopisiv, bukvalno vam nešto ne da da odete odatle. Svaka molitva izaziva plač, svaki kutak manastira daje osećaj sigurnosti i blagostanja. Manastir Tumane je jedna velika svetinja - ističe majka malog Vuka Rajna Filipović.

Bratstvo manastira Tumane kada god je u prilici pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnije i na taj način pokazuju veru delom i primerom.

- Manastir Tumane se svesrdno trudi da u skladu sa svojim mogućnostima bude uz verni narod posebno one koji su potrebiti sticajem životnih okolnosti. Važno je da vera delatno bude naš izbor i da njome zračimo i pred Bogom i pred ljudima - rekao je arhimandrit Dimitrije iguman manastira Tumana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA