Vreme čitanja: oko 2 min.

Upoznajte heroja Zdravka, čiji snimak je oduševio Srbiju: Zagazio u vodu do struka da spasi psa iz poplava

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izuo sam se na putu i bos krenuo kroz bujicu duboku malo preko kolena, a na mestima i do struka, prepričava nam Zdravko kako je izgledala akcija spasavanja

  • 4

Zbog izlivanja reka usled snažnih padavina, stanovnici vladimiračkog kraja su na velikim mukama, ali na sreću ima prisebnih i plemenitih ljudi koji su i u takvim trenucima spremni da pomognu životinjama.

Zdravko Stefanović (28) spasao je jednu kucu koja je ostala okružena vodenom bujicom na fudbalskom terenu u mestu Matijevac.

Kiša je lila kao iz kabla od popodneva i celu noć, pa se reka Višnjica izlila iz korita, poplavila puteve i njive, ali i fudbalski teren. Kada je kiša stala Slobodan Urošević je prolazeći pored igrališta primetio psa kako bespomoćno sedi u kućici za rezervne igrače, a nakon što je to ispričao prijatelju Zdravku, zajedno su krenuli u akciju spasavanja.

- Živim oko kilometar daleko od fudbalskog igrališta, dobro poznajem teren pa se nisam dvoumio. Izuo sam se na putu i bos krenuo kroz bujicu duboku malo preko kolena, a na mestima i do struka. Kada sam se skroz približio ispružio sam ruku, kratko smo se upoznavali, tepao sam mu i kada sam shvatio da neće agresivno reagovati, obema rukama sam prigrlio kuče - ispričao je Zdravko za Telegraf.rs.

Ne zna se čiji je pas, kako je ostao zarobljen na poplavljenom fudbalskom igralištu i koliko je vremena čekao svog spasioca, ali je Zdravko bio presrećan kada je pas veselo mahnuo repom u trenutku kada je osetio suvo tlo pod nogama i bezbrižno odšetao prema selu.

Ovaj skromni i plemeniti mladić priznao je da se pomalo ljuti na prijatelje koji su snimak spasavanja podelili na društvenim mrežama, iako su svi koji su ga pogledali ostavili pozitivne komentare i čestitali na humanom i plementom gestu.

- Volim životinje, imam nekoliko terijera koji su mi ljubimci i velika razonoda. Snimak nismo napravili da bih se ja hvalio. Jednostavno sam bez razmišljanja otišao da pokušam da spasem psa iz nevolje što bi sigurno uradili mnogi da su bili na mom mestu - rekao je Zdravko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    1. jun 2023 | 13:26

    Bravo momce, neka ti bog da zdravlja i puno srece

  • Vesna G

    1. jun 2023 | 13:32

    Bravo za mladog čoveka, čovek koji ima empatije za bespomoćno živo biće i spasi ga ,nikad ne moze biti los čovek .Svu sreću ovog Sveta ti želim mladi čoveče.

  • 🐕

    1. jun 2023 | 13:36

    Hvala dobri covece,spasao si jedan zivot

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA