Vreme čitanja: oko 2 min.

"Kad mi unučići traže čašu vode, dođe mi da plačem": Meštani sela kod Užica danima bez vode

Vreme čitanja: oko 2 min.

Već nekoliko dana na njihovim česmama nema ni kapi vode

  • 2
Božidarka Rogić Foto: Privatna arhiva

Velika muka pritisla je meštane sela Ponikve kod Užica, jer već nekoliko dana sa njihovih česmi nema ni kapi vode. Kako kažu obraćali su se mnogima u nadi da će se ova situacija rešiti, ali još uvek čekaju. Božidarka Rogić živi u ovom selu već 40 godina i navodi da problem sa vodosnabdevanjem nije od skoro.

"Imam dvoje uničića i treće na putu, kada mi traže čašu vode dođe mi da plačem. Rekli su nam da su popucale pumpe i da zbog toga nemamo vode, a kada će biti ne znamo niko nam nije ništa rekao. Gledaju nas kao slepo crevo, prebacuju nas od jednih do drugih, bili smo i pred opštinom. Ne zna se ni kojoj mesnoj zajednici pripadamo da li Bioska ili Staparima", kaže Božidarka za RINU.

Ona dodaje da su osim njih bez vode i Markovići, Đurići, Mijatovići, Kljaići i Tadići i da ovo nije prvi veliki problem sa kojim se u selu Ponikve suočavaju, ali je najveći.

"Borili smo se prvo za put, u bombardovanju sve nam je popucalo, kuću smo sami obnovili u kreditima smo još, a sada i za vodu moramo da molimo. Ovo je bila vojna voda, dobili smo je bez nadoknade, posle smo plaćali utrošeno. Sada smo dobili objašnjenje da nema para da se nama kupi pumpa koja je pukla, jer je račun u dugu. Kako da živimo bez vode", zabrinuto kaže je Božidarka.

Sa druge strane, u JKP "Vodovod" kažu da su upoznati sa problemom meštana sela Ponikve, a po njihovim saznanjima on se desio u petak.

"Predmetni vodovod Ponikve - Stapari je seoski vodovod kojim ne upravlja JKP 'Vodovod' Užice već njime upravlja Režijski odbor formiran od strane Mesne zajednice STAPARI. JKP 'Vodovod' Užice, kao i svim drugim seoskim vodovodima tako i seoskom vodovodu Ponikve - Stapari pomaže u rešavanju raznih problema. I ovog puta smo bili na usluzi, skinuli smo pumpu i odnelu na popravku. Kada pumpa bude popravljena (ili nabavljena druga) JKP 'Vodovod' Užice će asistirati i ugraditi je i pustiti u rad bez nadoknade. Do osposobljavanja sistema JKP "Vodovod" će kao i juče i danas obezbediti snabdevanje vodom za piće iz cisterni", navodi se u saopštenju direktora ovog javnog preduzeća Duško Ljujić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • haj

    1. jun 2023 | 16:32

    umesto dase bavi sa problemima u srbiju živi mu narod u bedi on se bavi sa kosovom i baca pare plača narod da izlaze na proteste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA