• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vanredna situacija u Babušnici: Kiša i poplave, problemi sa strujom i vodom u selima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nevreme je pogodilo većinom planinska sela koja imaju problema sa vodosnabdevanjem

  • 0
Lučani, Dljin uništen put do Milosavljevića , poplave padavine nevreme

Foto: RINA

Zbog obilnih padavina i opasnosti od poplava, lokalni Štab proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine Babušnica.

Nevreme je pogodilo većinom planinska sela koja imaju problema sa vodosnabdevanjem, strujom i oštećenjem puteva, prenose Južne Vesti.

Snažno nevreme praćeno jakom kišom i gradom pogodilo je 30. i 31. maja Babušnicu, a najteža situacija je u 19 sela - Studena, Valniš, Kambelevac, Radoševac, Resnik, Bratiševac, Provaljenik, Linovo; Brestov Dol, Dol, Bodganovac, Štrbovac, Radosin, Rakov Dol, Crvena Jabuka, Berduj, Radinjince, Ljuberađa i Vrelo.

Ipak, vanredna situacija se proglašava na teritoriji cele opštine.

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Babušnica, doneta je odluka o proglašenju vanredne situacije, zbog obilnih padavina i opasnosti od poplava i u cilju sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja - stoji u odluci.

Putevi ka ugroženim selima su oštećeni i delimično u prekidu, a zbog oštećenja magistralnog vodovoda Ljuberađa - Veliko Bonjince, oko 400 domaćinstava u selima Grnčar, Modra Stena, Mezgraja, Malo Bonjince i Veliko Bonjince, trenutno je bez vode.

Ekipe JKP Komunalac su na terenu i rade na sanaciji oštećenja i do petka, 2. juna, očekuje se normalizovanje vodosnabdevanja. Do tada će stanovnicima distribuirati flaširanu vodu za piće.

Zbog havarije na elektro-mreži bez struje su trenutno potrošači u selu Linovo. Došlo je do pojave klizišta i nanosa na opštinskim putevima Ljuberađa - Linovo i Ljuberađa - Crvena Jabuka - saopštavaju iz Opštine.

Iz lokalne samouprave obaveštavaju da nema životno ugroženog stanovništva i da trenutno nema potreba sa evakuacijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA