≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Patrijarh služio liturgiju povodom praznika Duhovi u Hramu Svetog Save

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kao i predhodnih dana, u molitvenoj tišini, stotine i stotine žitelja prestonice u dugačkoj koloni, koja se pružala duž celog Svetosavskog platoa, smireno su prilazili kivotu sa moštima Svetog vladike Nikolaja

  • 0
Patrijarh Porfirije božićna liturgija Foto: Tanjug/Rade Prelić

Pred moštima Svetog Nikolaja Srpskog u Hramu Svetog Save na Vračaru, patrijarh srpski Porfirije služio je danas na praznik Silaska Svetog Duha na apostole - Duhove ili Pedesetnicu, svetu arhijerejsku liturgiju.

- Kao i predhodnih dana, u molitvenoj tišini, stotine i stotine žitelja prestonice u dugačkoj koloni, koja se pružala duž celog Svetosavskog platoa, smireno su prilazili kivotu sa moštima Svetog vladike Nikolaja - saopšteno je iz SPC.

Posle poklonjenja verni su ubrzo ispunili zavetni hram srpskog naroda u kome je predstojatelj Srpske Pravoslavne Crkve služio svetu Liturgiju zajedno sa arhijerejima valjevskim Isihijem i lipljanskim i vojnim Dositejem, u čijoj pratnji su mošti Svetog Vladike na Spasovdan i stigle u prestonicu, piše Tanjug.

Među mnogobrojnim poklonicima nalazio se i direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama dr Vladimir Roganović. Bogosluženje u svetlosti velikog praznika Silaska Svetog Duha na apostole obeležila je svetootačka beseda patrijarha Porfirija posle čitanja svetog Jevanđelja, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA