Vreme čitanja: oko 1 min.

Gašić: U Srbiji dosad prikupljeno 68.000 komada ubojnih sredstava i oružja

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Srbiji do 8. juna traje kampanja legalizacije oružja koja je pokrenuta nakon dva masovna ubistva u školi u Beogradu i u okolini Mladenovca početkom maja

  • 5
DUVANIŠTE VUČIĆ ORUŽJE Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ministar unutrašnjih poslovaBratislav Gašić rekao je danas da je do sada predato 68.000 komada ubojnih sredstava i oružja i da akcija predaje oružja teče veoma dobro.

- Akcija teče fantastično, zahvaljujem se građanima Srbije što su razumeli državno rukovodstvo i želju svih nas da bezbednost građana bude na mnogo višem nivou, da svaki taj metak koji bude vraćen je potencijalno sačuvan život - rekao je Gašić za Tanjug prilikom oblaska novih i rekonstruisanih objekata MUP-a u Beogradu.

On je istakao da će se videti da li će akcija biti produžena.

- U dogovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednicom Vlade Anom Brnabić videćemo da li ćemo da produžimo akciju, jer je kontinuitet predaje neprestan i jednak - dodao je on.

Podsetimo, u Srbiji do 8. juna traje kampanja legalizacije oružja koja je pokrenuta nakon dva masovna ubistva u školi u Beogradu i u okolini Mladenovca početkom maja. Kako je saopštio MUP, građani mogu predati oružje bez ikakvih posledica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    5. jun 2023 | 14:28

    Odlican odziv gradjana i to savesnih.

  • Jovana

    5. jun 2023 | 14:36

    Савесни грађани Србије предају оружје

  • Milenko

    5. jun 2023 | 14:35

    Veoma uspešna akcija prikupljanja oružja. Svaka čast građanima koji su se odazvali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA