Vreme čitanja: oko 2 min.

Mirović učestvovao u akciji uređenja i čišćenja Fruške gore

Vreme čitanja: oko 2 min.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev izjavio je da je zajednički cilj da se Nacionalni park „Fruška gora“ sačuva za buduće generacije

  • 0
Igor Mirović i okupljeni Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović učestvovao je danas u akciji „Radni dan za prirodu“ u Nacionalnom parku "Fruška gora", istakavši da je reč o akciji uklanjanja otpada i uređenja Fruške gore, najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji, koju su povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, organizovali Pokrajinska vlada, JP "Nacionalni park Fruška gora" i Naftna industrija Srbije.

"Ova akcija je posebna jer više od dve stotine volontera danas učestvuje u čišćenju Fruške gore – volonteri iz Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, "Nacionalnog parka Fruška gora", Pokrajinskog zavoda za zaštitu životne sredine i sportske manifestacije "Tour de Fruška", izjavio je Mirović i zahvalio Naftnoj industriji Srbije, sa kojom je Pokrajinska vlada do sada realizovala brojne akcije koje su doprinele povećanju svesti o značaju životne sredine.

Prema Mirovićevim rečima, neophodno je da svi zajedno podižemo svest o značaju očuvanja prirode i činimo konkretna dela da bi Fruška gora bila uređenija i čistija.

- Danas smo očistili deo oko Rakovačkog potoka i potez od Zmajevca prema Iriškom vencu. Tokom ove akcije već je sakupljeno nekoliko kamiona smeća i loše je to što i dalje veliki broj građana ima naviku da ostavlja smeće, čime utiču na to da Frušku goru učine manje vrednom nego što ona to zaista jeste - istakao je Mirović.

Predsednik Mirović obišao je danas i Informativni centar na Iriškom vencu i istakao da očekuje da će tokom ove godine početi i radovi na tom objektu u kom će turisti koji prvi put dođu na Frušku goru na jednom mestu dobiti sve neophodne informacije.

Prema Mirovićevim rečima, ove godine očekujemo i novi vizitorski centar kao i postavljanje još četiri stanice za punjenje električnih bicikala, sve od Letenke pa do Spomenika slobode na Iriškom vencu.

- Završeni su i radovi na asfaltiranju šest kilometara puta na drugoj strani Grebena, na zapadnoj strani Fruške gore, od granice sa Hrvatskom do manastira Đipša, Dakle, ne zadržavamo se samo na rečima, već i kroz ovu akciju i mnoge druge konkretne projekte činimo sve što možemo da bismo unapredili Frušku goru - rekao je Mirović.

Direktor JP "Nacionalni park Fruška gora" Živko Cvetković istakao je da je sa Pokrajinskom vladom pokrenut niz projekata s ciljem povećanja stepena zaštite životne sredine i flore i faune na Fruškoj gori.

- Svojim ličnim primerom želimo da pokažemo kako se čuva Fruška gora, da bismo je generacijama koje dolaze ostavili čistu i zdravu - rekao je Cvetković.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev izjavio je da je zajednički cilj da se Nacionalni park „Fruška gora“ sačuva za buduće generacije.

- Za to su nam potrebni odgovornost i zajedništvo - rekao je Tjurdenjev i dodao da će NIS i njegovi zaposleni i ove godine pružiti pun doprinos očuvanju ovog prirodnog bogatstva.

On je naveo da je zaštita životne sredine jedan od prioriteta kompanije NIS.

U akciji "Radni dan za prirodu" učestvovao je i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA