• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine NIS i njegovi volonteri u akciji čišćenja Fruške gore

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kompanija NIS i članovi njenog Kluba volontera sa zadovoljstvom su se i ove godine odazvali pozivu da učestvuju u akciji čišćenja i uređenja Nacionalnog parka "Fruška gora" koja je povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, održana pod nazivom "Radni dan za prirodu"

  • 0
Akcija čišćenja Fruške gore

Foto: Promo/ NIS

Akcija je organizovana u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode, Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine i domaćinom akcije Nacionalnim parkom "Fruška gora". Cilj ove zajedničke aktivnosti je da se udruženim snagama doprinese uređenju i uklanjanju otpada sa lokacija unutar Nacionalnog parka, kao i da se u javnosti istakne važnost očuvanja i zaštite životne sredine.

U akciji je učestvovalo gotovo 200 volontera, kojima su se pridružili Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade sa svojim volonterskim timom i Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a sa volonterima kompanije.

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, naveo je da je cilj ove i mnogih drugih konkretnih akcija uređenje Fruške gore.

-Ova akcija je posebna jer više od 200 volontera danas učestvuje u čišćenju Fruške gore – volonteri iz Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, Nacionalnog parka "Fruška gora", Pokrajinskog zavoda za zaštitu životne sredine i sportske manifestacije "Tour de Fruška", rekao je Mirović i zahvalio kompaniji NIS-u, sa kojom je Pokrajinska vlada do sada realizovala brojne akcije koje su doprinele povećanju svesti o značaju životne sredine.

Akcija čišćenja Fruške gore

Foto: Promo/ NIS

Generalni direktor NIS-a, Kiril Tjurdenjev, zahvalio je svima koji učestvuju u ovoj akciji.

-Danas smo se okupili na jednom od najlepših mesta u Srbiji, na koje se rado vratimo i uvek sa plemenitim ciljem. Želimo da Nacionalni park "Fruška gora" sačuvamo za buduće generacije, kako bi i oni uživali u njegovim lepotama. Za to su nam potrebni odgovornost i zajedništvo. NIS i njegovi zaposleni će i ove godine pružiti puni doprinos očuvanju ovog prirodnog bogatstva. Zajedničkim snagama možemo mnogo, a zaštita prirode i naše planete ostaje naš prioritet - izjavio je Tjurdenjev.

Živko Cvetković, direktor Nacionalnog parka "Fruška gora", rekao je da je suština današnje akcije da pokušamo svojim ličnim primerom, svi zajedno, da menjamo svest građana.

-Cilj nam je da ukažemo da treba da se borimo da očuvamo ovu našu lepoticu, pluća Vojvodine, i da ne dozvolimo dalje urušavanje nego da idemo u pozitivnom smeru, da zaštitimo prirodu, da je ulepšamo i da generacijama koje dođu posle nas ostavimo, u najmanju ruku, prirodu kakvu smo mi zatekli od naših prethodnika - izjavio je Cvetković.

Akcija čišćenja Fruške gore

Foto: Promo/ NIS

Zaštita životne sredine jedan je od prioriteta kompanije NIS. Od 2009. godine kompanija je u ekološke projekte i projekte kojima se indirektno ostvaruje pozitivan uticaj na zaštitu životne sredine uložila više od 900 miliona evra. O životnoj sredini NIS brine i kroz ekološke akcije kompanije, kao i akcije Kluba volontera NIS-a. Veliki broj volontera NIS-a učestvovao je i prethodnih godina u uređivanju Fruške gore, ali i u uređivanju različitih zelenih površina i izletišta, priobalja Tamiša u Pančevu i Save na Adi Ciganliji, uređenju Botaničke bašte u Beogradu, kao i u brojnim drugim ekološkim i edukativnim akcijama.

O svojim naporima da doprinese zaštiti životne sredine NIS redovno obaveštava javnost i kroz verifikovane izveštaje o održivom razvoju koje redovno objavljuje od 2010. godine. Na korporativnom sajtu NIS je nedavno objavio i Izveštaj o održivom razvoju za 2022. godinu tokom koje je kompanija nastavila da pruža snažan doprinos osnovnim principima održivog razvoja: ekonomskom napretku, razvoju ljudskih resursa, zaštiti životne sredine i podršci zajednici.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA