• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

U ovom selu 5 đaka i učitelj koriste poljski ve-ce: Roditelji srećni što postoji škola, ali brige im se množe

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mame i tate osnovaca brinu za bezbednost zgrade u kojoj deca pohađaju nastavu

  • 1

Od 1.300 učenika doljevačke OŠ "Vuk Karadžić", dve trećine je u isturenim odeljenjima u selima. U selu Perutina tek je pet mališana od prvog do četvrtog razreda. Priželjkuju uslove kakve imaju njihovi vršnjaci.

Učionica mala, po meri, uređena i opremljena za nastavu, ali ostatak zgrade nije bezbedan. Roditelji kažu da postoji problem sa plafonom u hodniku škole, kao i da kupatilo ne funkcioniše, piše RTS.

Strahuju od zgrade škole, jer jedan deo samo što se nije urušio. Ipak, navode da je važno što imaju školu u selu, jer bi u suprotnom kada sneg padne, a autobus ne može da dođe do sela, u školu morali peške.

Čitava škola – učitelj i petoro đaka koji koriste poljski ve-ce, nemaju vodu za pranje ruku i svakodnevno pogled upiru ka tavanici u hodniku, zbog čega im se čini da su pomalo zaboravljeni od onih koji o tome treba da brinu.

"Ovo su divna deca. Mislim da zaslužuju jednake uslove, kao i ostala deca u Srbiji. Imamo idealne uslove za rad. Sve nam je obezbeđeno – internet, projektor, lap-top. Samo je to problem", ističe učitelj Boris Ilić.

Opština obećala pomoć

U matičnoj školi u Doljevcu ovih dana počinje ozbiljno renoviranje. Jednako, kažu, brinu i za sva isturena odeljenja. Tako je tavanica u Perutini više puta sanirana, ali kako je to odeljenje u zgradi odavno zapuštenog doma kulture, neophodno je potpuno sređivanje i krova i zgrade.

"Lokalna samouprava ili republika, gde prođemo na konkursu, trebalo bi da ulože. Ovo je velika zgrada i veliki poduhvat za školu da to uradi sama", navodi direktor OŠ "Vuk Karadžić" Doljevac Goran Ilić.

Boljim uslovima nadaju se sa skorim priključenjem sela na niški gradski vodovod, što će omogućiti vodu u objektu i opremanje pristojnog toaleta. A i opština je obećala pomoć u renoviranju zgrade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA