Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesić i Tanaskovićeva u Ivanjici o saniranju posledica poplava

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na sednici su bili prisutni i predsednici opština Arilje i Požega, to su tri opštine koje su najviše pogođene poplavama, naveo je Goran Vesić

  • 0
Ivanjica, Ivanjičko sel Brusnik,  nevreme, obilne padavine, kiša, poplava, poplave

Foto: Rina

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrkture Goran Vesić i ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković prisustvovali su sednici Štaba za vanredne situacije u Ivanjici, na kojoj se razgovaralo o pomoći države u saniranju posledica poplava, koje su nakon obilnih padavina pogodile taj kraj, prenosi RTS.

Na sednici su bili prisutni i predsednici opština Arilje i Požega, to su tri opštine koje su najviše pogođene poplavama, naveo je Goran Vesić.

"Na teritoriji Ivanjice proglašena je vanredna situacija u šest mesnih zajednica, na teritoriji Požege u 18. Razgovarali smo o tome šta možemo da učinimo da im pomognemo", rekao je Vesić novinarima.

Preneo je da je šteta nastala na putnoj infrastrukuri, uglavnom na lokalnim i atarskim putevima, kao i na pojedinim mostovima, i to još od ranijih poplava.

"Dogovorili smo se da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrkture pomogne u rekonstukciji lokalnih puteva, kao i mostova u Požegi. Izdvojićemo oko milion evra i to će biti urađeno u narednom periodu", rekao je Vesić.

Ukazao je i da uskoro počinje rekonstrukcija glavne ulice u Ivanjici, što je obećano još prošle godine i za šta su obezbeđena sredstva iz budžeta.

Vesić je razgovarao i sa građanima mesne zajednice Osionica o obnovi puta dugog 5,3 kilometra, koji povezuje to naselje i Ivanjicu, a koja će početi u narednih mesec dana.

Tanasković: Jedinice lokalne samouprave uradile posao bez greške

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković navela je da su jedinice lokalne samouprave uradile posao bez greške, kao i da su već oformljene komisije i poljoprivredna gazdinstva koja su pretrpela štetu od poplava su se prijavila.

Ukazala je da su oštećenja 45 miliona dinara u 18 mesnih zajednica u Požegi, kao i da će to nadoknaditi iz budžeta ministarstva.

“Što se tiče Ivanjice, imamo oštećenja u šest mesnih zajednica oko 50 miliona dinara i to ćemo nadoknaditi. Tako da, tih 95 miliona dinara biće obezbeđeno tokom ove goidne i biće refundirano onim poljoprivrednim gazdinstvima koja su pretrpela štetu“, dodala je Tanaskovićeva.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA