Vreme čitanja: oko 2 min.

Mirović: Pokrajinska vlada za projekte u Novom Sadu izdvojila ukupno šest milijardi dinara

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 150 miliona dinara, dok je ostatak obezbedio Grad Novi Sad

  • 0
Igor Mirović i Milan Đurić Foto: Pokrajinska vlada

Završne radove na kružnoj raskrsnici na uglu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice, obišli su danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić. Reč je o zajedničkoj investiciji Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, vrednoj 343 miliona dinara.

Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 150 miliona dinara, dok je ostatak obezbedio Grad Novi Sad.

Projektom je planirana izgradnja raskrsnice sa spiralnim kružnim tokom ili "turbo" kružne raskrsnice sa više traka, na kojoj su saobraćajni tokovi međusobno odvojeni, čime će se povećati nivo bezbednosti u saobraćaju i omogućiti propuštanje saobraćajnih tokova velikog intenziteta.

Mirović je naglasio da je Pokrajinska vlada od 2016. do danas uložila šest milijardi dinara u projekte u Novom Sadu, dok je prethodna administracija izdvojila oko 600 miliona dinara.

- Očekujem da će do kraja juna Skupština Vojvodine podržati predlog rebalansa pokrajinskog budžeta kojim su planirana i nova finansijska sredstva za Grad Novi Sad. Verujem da će ova ulaganja imati konkretne efekte po bezbednost u saobraćaju, zdravlje građana i zaštitu životne sredine - istakao je predsednik Mirović i najavio da će Pokrajinska vlada u stopostotnom iznosu finansirati izgradnju novog parka pored Spensa.

Predsednik je rekao da je Pokrajinska vlada reagovala na molbe gradske uprave da finansijski pomogne rehabilitaciju i rekonstrukciju velikog broja ulica na teritoriji Novog Sada.

- Procena je da će više od stotinu ulica biti u programu rekonstrukcije i rehabilitacije u centru Novog Sada i prigradskim naseljima - istakao je Mirović.

Gradonačelnik Milan Đurić naglasio je da Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad zajedničkim snagama ulažu u razvoj Novog Sada, kako bi građani kvalitetnije živeli.

- Plan je da radovi budu gotovi do kraja juna, dva i po meseca pre roka - izjavio je Đurić i najavio i asfaltiranje Bulevara oslobođenja, najfrekventnije saobraćajnice u gradu.

Prema njegovim rečima, za narednu godinu predviđen je i projekat rekonstrukcije Bulevara cara Lazara, zajednička investicija Pokrajine i Grada.

- Nastavljamo sa Pokrajinskom vladom razvoj Novog Sada - izjavio je gradonačelnik Đurić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA