≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi nestašluci ulaze u arhivu, nasilje neće moći da se sakrije: Velika platforma "Čuvam te" počela sa radom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Budući da pristup platformi imaju i sve službe (policija, dom zdravlja, centar za socijalni rad) uključene u zaštitu dece, i oni stiču uvid u ponašanje deteta, što se čuva u bazi podataka

  • 5
Platforma čuvam te Printskrin/cuvamte.gov.rs

Platforma „Čuvam te“, na kojoj će se voditi evidencija o svim oblicima nasilja prisutnih u školi, počela je sa radom. Platforma je dostupna i roditeljima koji mogu i sami prijaviti nasilje nad njihovim detetom.

Škola je je u obavezi da prijavi treći nivo nasilja i da o prvom i drugom, u formi izveštaja, zabeleži na platformi da se ono desilo.

Budući da pristup platformi imaju i sve službe (policija, dom zdravlja, centar za socijalni rad) uključene u zaštitu dece, evidencijom i oni stiču uvid u ponašanje deteta, što se čuva u bazi podataka.

- Smatramo veoma važnim da zajedno učimo našu decu mirnom rešavanju konflikata i prevenciji nasilja, obraćanju svim odraslim u školi i van nje u svrhu rešavanja problematičnih situacija jer samo na taj način, zajedno, možemo osigurati poverenje, sigurnost i bezbednost svakog školskog okruženja - poručuju u Ministarstvu prosvete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ortodox RS

    7. jun 2023 | 12:01

    Globalisticka agenda potpuna kontrola nad svim i svacim.

  • XXXL

    7. jun 2023 | 12:39

    Da li to važi i za bezobrazluk dece? Ima nevaspitane i neodgojeni dece, da se već sad vidi da su huligani u najavi. U globalu deca su nam divna, ali dovoljno je da njih par loših, u odnosu na desetine ostalih dobrih, stvori loš utisak.

  • Ccc

    7. jun 2023 | 11:56

    Konačno nešto pametno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA