Vreme čitanja: oko 3 min.

O Fakultetu za finansije, bankarstvo i reviziju Alfa BK Univerziteta

Vreme čitanja: oko 3 min.

Alfa BK Univerzitet je prvi, a ujedno i najstariji privatni univerzitet u Srbiji koji je bio osnovan davne 1993. godine, opravdavajući svoje dugoročno postojanje svojom misijom usmerenom na pružanje usluga vrhunskog obrazovanja

  • 0
Alfa BK Univerzitet Foto: Promo/ Mitar Radulović

Alfa BK Univerzitet je posvećen obrazovanju budućih eksperata spremnih za rešavanje društvenih izazova, poslovnih problema, kreiranje inventivnih i praktičnih rešenja, doživotno učenje i kreativno sistemsko razmišljanje, primenjujući visoke etičke stavove, standarde i principe svoje struke po kojima je i postao prepoznatljiv na tržištu visokog obrazovanja Republike Srbije.

Univerzitet je za svojih 30 godina uspešnog rada i na svojih pet renomiranih fakulteta do sada odškolovao preko 25.000 studenata iz raznih oblasti savremene ekonomske nauke i prakse, nauke o sportu, engleske književnosti i lingvistike, matematike, informacionih tehnologija, računarstva i drugih prirodnih i društvenih nauka. Danas u sastavu integrisanog Alfa BK Univerziteta uspešno posluje njegovih sledećih 5 renomiranih fakulteta: Fakultet za finansije, bankarstvo i reviziju, Fakultet za menadžment u sportu, Fakultet za strane jezike, Fakultet informacionih tehnologija i Fakultet za matematiku i računarske nauke, izvodeći nastavu na svojih 21 akreditovanih studijskih programa na svim nivoima akademskih studija.

Alfa BK Univerzitet Foto: Promo/ Marko Arsić

Jedan od fakulteta iz sastava integrisanog Alfa BK Univerziteta je i njegov najstariji Fakultet za finansije, bankarstvo i reviziju, čije je osnivanje davne 1993. godine predstavljalo i začetak uspešnog rada i delovanja samog Univerziteta. Fakultet za finansije, bankarstvo i reviziju je počeo sa radom u Peći, na teritoriji Kosova i Metohije, gde je odškolovao mnoge generacije domaćih i inostranih studenata, da bi kasnije njegovo poslovno sedište bilo preseljeno u Beograd. Danas Fakultet za finansije, bankarstvo i reviziju Alfa BK Univerziteta izvodi nastavu na svojim akreditovanim studijskim programima svih nivoa akademskih studija (osnovne, master i doktorske studije) iz oblasti računovodstva i revizije, savremene trgovine, marketinga, poreza i carina, ekonomije i finansija, međunarodne trgovine i biznisa.

Sa svojim iskustvom od gotovo tri decenije uspešnog rada, na Fakultetu su danas angažovani vrhunski profesori, kompetentni predavači i stručnjaci iz prakse koji omogućavaju svojim studentima da, pored visoko stručnih znanja iz oblasti savremene ekonomske nauke i prakse, steknu i dodatna znanja iz domena informacionih i računarskih tehnologija, matematike, menadžmenta, marketinga, stranih jezika i dr. Multidisciplinarnost koja spaja savremenu teoriju i praksu, kao i vrhunska kompetentnost njegovog nastavnog osoblja predstavljaju ključ uspeha, izvor konkurentske prednosti i znak prepoznatljivosti našeg Fakulteta u savremenom i veoma dinamičnom poslovnom okruženju.

Alfa BK Univerzitet Foto: Promo/ Mitar Radulović

Nastavni planovi i programi Fakulteta za finansije, bankarstvo i reviziju su u potpunosti uskađeni sa principima Bolonjske deklaracije, koja podrazumeva i odlazak na obaveznu praksu tokom studiranja, omogućujući na taj način i laku nostrifikaciju diplome stečene na našem Fakultetu u inostranstvu. Pored toga, naš Fakultet predstavlja i idealan izbor za zaposlene studente jer primenjuje savremene nastavne metode i omogućuje nesmetani pristup nastavnom sadržaju putem svoje e-učionice, odnosno integrisane elektronske platforme za pružanje obrazovnih usluga.

Pored razvijanja praktičnih znanja i veština i podsticanja na kritičko mišljenje, Fakultet doprinosi i razvoju preduzetničkog duha svojih studenata, koji im omogućava lako zaposlenje u savremenim firmama i pokretanje sopstvenog biznisa. Diplomirani studenti našeg Fakulteta danas rade u brojnim domaćim i stranim kompanijama u zemlji i inostranstvu, razvijajući svoje uspešne karijere i zauzimajući visoke pozicije u svim sferama društva, od banaka, trgovinskih firmi, marketing agencija, revizorskih kuća i drugih finansijskih institucija, pa sve do Vlade, ministarstava i drugih nacionalnih i lokalnih organa državne uprave.

Mi ulažemo u budućnost, a budućnost ste Vi. Postanite i Vi član uspešne porodice! Upišite se na Fakultet za finansije, bankarstvo i reviziju Alfa BK Univerziteta!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA