Vreme čitanja: oko 1 min.

U Kosjeriću voda još nije za piće: Obilne padavine prouzrokovale velike probleme

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog neispravnosti vode iz gradskog vodovoda u utorak je proglašena vanredna situacija u naseljenom mestu Kosjerić, MZ Selo Kosjerić i MZ Brajkovići

  • 0
česma, voda, nestanak vode, pijaća vda Foto: Pixabay

U Kosjeriću je utvrđeno, nakon uzorkovanja vode za piće i utvrđene povećane mutnoće prouzrokovane kišnim padavinama i zadržavanjem taloga u gradskoj mreži, da voda i dalje nije za piće, rekao je Tanjug predsednik Opštine Kosjerić Žarko Đokić.

- Obilne kišne padavine koje su prethodnih dana pogodile Dubnicu, Brajkoviće i Galoviće dovele su do poplava u Brajkovićima, ali i do zamućenja vode na izvorištu Despotovići, koje je isključeno iz sistema snabdevanja postrojenja za pripremu vode, tako da je dotok vode sveden na minimum sa izvorišta Taorska vrela - rekao je Đokić.

Dodaje da je zbog toga došlo do pada nivoa vode u rezervoarima i nestanka vode u višim delovima grada.

On je istakao da je za snabdevanje vodom za piće građanima na raspolaganju autocisterna koja se kreće po utvrđenom rasporedu lokacija.

- Vodu svakodnevno uzorkuje Zavod za javno zdravlje iz Užica i sve dok ne budu utvrdili da je voda hemijski i bakteriološki ispravna, cisterna sa vodom koju smo obezbedili iz Arilja biće na raspolaganju građanima. Do tada voda iz slavina za 4.500 korisnika je tehnička. Mi vršimo svakodnevno ispiranje mreže, ali je neophodno da padavine stanu, kako bi došlo do potpune stabilizacije - zaključio je Đokić.

Inače, zbog neispravnosti vode iz gradskog vodovoda u utorak je proglašena vanredna situacija u naseljenom mestu Kosjerić, MZ Selo Kosjerić i MZ Brajkovići.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA