≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kontrolorka izbacila dete iz busa, jer "nije njen lik na markici": Majka iz Pančeva besna, ovo tvrdi prevoznik

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako je majka iz Pančeva dodala za Telegraf.rs, devojčica je išla u školu i nije izašla daleko od stanice na kojoj inače silazi, ali se majka pita šta bi se desilo da je bio mrak i da je razdaljina bila veća

  • 32
Pantransport devojka plače Foto-kolaž: Youtube/Pancevo RTV, Shutterstock

Fejsbukom se već dva dana širi status u kom jedna majka iz Pančeva izražava svoje nezadovoljstvo jer je navodno njena ćerka (16) izbačena iz autobusa. Kako tvrdi ova majka, kontrolorka prevoznika "Pantransport" joj nije verovala da se ona nalazi na fotografiji na pokaznoj karti, a ovaj incident izazvao je burne reakcije sugrađana.

- Ja ne znam kuda odosmo mi kao društvo, kao ljudi!? Šta smo postali? Juče je moja kćerka (16 god) uzbačena iz busa iako je imala mesečnu kartu. Elem, kontrolorka je posumnjala da li je njena karta uopšte njena, jer joj ne liči na nju???? Celu školsku godinu se vozi sa tom kartom - počinje svoju priču ova majka.

Dalje, ova majka tvrdi da ju je kontrolorka navodno pitala i da li može da joj dokaže svoj identitet.

- Ćera, onako naivno, evo Vam lična karta. Neće da gleda u istu, valjda joj rekli da to zakonski ne sme i izbacuje je na sledećoj stanici. Savetovala sam ćerku da drugi put ni slučajno ne izlazi iz busa, jer ima kartu! - objašnjava žena iz Pančeva.

Kako je majka iz Pančeva dodala za Telegraf.rs, devojčica je išla u školu i nije izašla daleko od stanice na kojoj inače silazi, ali se majka pita šta bi se desilo da je bio mrak i da je razdaljina bila veća.

- Nije daleko izbačena, ali je izbačena. Kod pijace, a ona silazi na glavnoj. Ovo je stvar principa. Šta da je bio mrak, pa je izbacila kod Kutka? - objašnjava ona i dodaje da joj se kontrolorka navodno obratila rečima "na sledećoj izlaziš".

Ipak, iz "Pantransporta" kažu za Telegraf.rs da su autobusi obezbeđeni kamerama baš iz ovog razloga, kao i da su imali uvid u ovaj događaj. Kako oni tvrde, kontrolorka je navodno devojčici tražila ličnu kartu, koju je i pogledala.

- Putnica o kojoj je reč, ušla je u vozilo i validirala se svojom mesečnom kartom. Službenici kontrole kasnije su ušli u vozilo. Često se dešava da slika koja je priložena prilikom izrade mesečne karte ne odgovara izgledu tog putnika u trenutku kontrole, pa je službenica ljubazno zamolila putnicu da joj pokaže neki lični dokument da bi utvrdila njen identitet, pošto joj se učinilo da se radi o drugoj osobi. Putnica je to poslušala i pokazala joj svoju ličnu kartu. Službenica kontrole putnici je odmah zatim vratila njenu mesečnu i ličnu kartu i nastavila je sa kontrolom ostalih putnika u vozilu. Na autobuskoj stanici u centru Pančeva (na poslednjoj stanici linije) putnica sa ostalim putnicima napušta vozilo. Dakle pod punom odgovornošću možemo ustanoviti da putnica o kojoj govorimo nije bila niti izbačena iz vozila, niti je doživela ikakvu neprijatnost - rekli su nam iz ove kompanije.

Mišljenja sugrađana su takođe podeljena. Dok su jedni stali na stranu tinejdžerke, drugi su ipak podsumnjali u tačnost informacija.

- Sve i da dete nema kartu, nema veze, dete je. Ne treba biti izbačeno - glasio je jedan od komentara, dok se drugi građanin upitao - kome verovati, kontrolorki ili detetu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 0008034

    8. jun 2023 | 14:59

    Stvar je vrlo jednostavna: treba verovati video nadzoru, kada ga već ima.

  • Milena

    8. jun 2023 | 15:54

    Ovaj događaj me podsetio na tragičan događaj za koji sam čula u Australiji. Neka posluži kao nauk da se isto ne desi kod nas. Naime, jedan osnovac se u večernjim časovima vraćao kući autobusom.Dete nije imalo kartu i izbačeno je po mraku na usamljeno autobusko stajalište.Nažalost,nikada nije došlo kući. Istraga je došla do spoznaje da je dete pokupio pedofil i posle iživljavanja ubio. Nakon toga je država donela odluku da se đaci bez karte,do određenog uzrasta,a bez pratnje starijih,ne smeju izbaciti iz autobusa. U svetlu nemilih događaja pre mesec dana,evo još jednog predloga za zaštitu đaka. Naravno,nebitno je ko je u vašoj priči u pravu:učenica ili kontrolorka u autobusu.

  • Žika

    8. jun 2023 | 15:03

    Ja verujem kamerama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA