Vreme čitanja: oko 1 min.

Oskrnavljena crkva u Preševu: Žena slomila krst, pa ispisala reči na arapskom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policiji je naloženo da se podnese krivična prijava zbog krivičnog dela Izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti

  • 1
Crkva, vrata od crkve Foto-iustracija: Shutterstock

Crkva Svetog Dimitrija u Preševu bila je na meti vandala u četvrtak. Nepoznata ženska osoba polomila je drveni krst i na zidovima crkve ispisala dve poruke na arapskom jeziku, potvrđeno je Bujanovačkim u Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Vranju.

Kako navode iz VJT, policija u Preševu je u četvrtak obavestila dežurnog tužioca da je u pravoslavnom hramu u Preševu došlo do incidenta.

- Kada je NN ženska osoba ušla u crkvu, polomila krst i na zidovima ispisivala na arapskom jeziku reči "Alah" i "Mi smo vojska Alahova", a zatim pobegla u nepoznatom pravcu - kažu u Tužilaštvu.

Policiji je naloženo da se podnese krivična prijava zbog krivičnog dela Izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti iz čl. 317. st. 1. KZ, kao i da se preduzmu sve dalje radnje na otkrivanju počinioca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVETO PISMO

    8. jun 2023 | 06:58

    Novi Zavet, Jevanjđelje po Jovanu 3:16 Jer Bog je tako zavoleo svet, da je svog jedinorođenog Sina dao, da ko god poveruje u njega, ne propadne, nego da ima večni život

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA