≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Protiv medicinske sestre koja je snimala porođaj pokrenut prekršajni postupak: Dobila upozorenje pred otkaz

Vreme čitanja: oko 1 min.

U izjašnjenju Zaštitniku građana, GAK "Narodni front“ navodi da je 28. aprila 2023. godine v.d. direktora klinike doneo rešenje o udaljenju instrumentarke sa rada, a uručeno joj je i upozorenje pred otkaz ugovora o radu

  • 2
PROSJACENJE DECA PASALIC Foto: Tanjug/Rade Prelić

Zaštitnik građana Zoran Pašalić utvrdio je u postupku pokrenutom posle saznanja iz medija da je instrumentarka iz GAK "Narodni front" na društvenoj mreži Tik-Tok uživo prenosila porođaj pacijentkinje, da je instrumentarka suspendovana sa rada, uručeno joj je upozorenje pred otkaz i podnet zahtev za pokretnje prekršajnog postupka.

Zaštitnik građana je 27. aprila 2023. godine po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih objava da je medicinska sestra iz GAK "Narodni front" na Tik-Toku uživo prenosila porođaj, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada GAK "Narodni front" i Odeljenja za zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravlja.

U izjašnjenju Zaštitniku građana, GAK "Narodni front“ navodi da je 28. aprila 2023. godine v.d. direktora klinike doneo rešenje o udaljenju instrumentarke sa rada, a uručeno joj je i upozorenje pred otkaz ugovora o radu.

Ministarstvo zdravlja navelo je u izjašnjenju Zaštitniku građana da je 28. aprila 2023. godine izvršen vanredni inspekcijski nadzor, nakon kojeg je 15. maja 2023. godine Prekršajnom sudu u Beogradu podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv instrumentarke zbog povrede prava na privatnost i poverljivost na osnovu Zakona o pravima pacijenata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lidija

    7. jun 2023 | 17:57

    "Dobila upozorenje pred otkaz" 🙄 kakva ironija, da nije tužno bilo bi smešno! Ona je momentalni otkaz trebala da dobije, odmah nakon puštanja snimka🙄. Koliko je samo njena izjava bila bolesna"Sam je telwfon počeo da snima"😂.... Kodeks ponašanja, ove nazovimo je medicinskim radnikom je za nju viši pojam.Otkaz pa neka se snima gde i kako želi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA