• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Lakše je doći do Boga nego šeika": Boba je Novosađanin koji je naslikao sve šeike u Emiratima i oduševio ih

, Telegraf
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Boba, poznati slikar, krenuo je putem Emirata kada su ga pozvali poznanici koji su mu obećali svilu i kadifu, ali nažalost, nije bilo ni svile ni kadife, već ljute borbe za opstanak

  • 2
Slobodan Boba

Foto: Ustupljene fotografije

"Naslikao sam sve šejke koji vladaju Emiratima". Ovim rečima za Telegraf.rs počinje svoju priču slikar Slobodan Boba Ivanović (64) iz Novog Sada, koji je obišao Emirate i naslikao sve šeike koji su ikada vladali, ali i Muhameda koji vlada danas.

Boba, poznati slikar, krenuo je putem Emirata kada su ga pozvali poznanici koji su mu obećali svilu i kadifu, ali nažalost, nije bilo ni svile ni kadife, već ljute borbe za opstanak. 

- Pre nekih šest godina, pozvali su me prijatelji da tamo naslikam nešto, neki portret u jednom hotelu i moram da kažem da su mi pošteno platili. Rečeno mi je da će me upoznati sa nekim ljudima  i da ću živeti u vili, ali ništa od toga se nije desilo. Lakše je doći do Boga nego šeika - priča nam Boba.

Put nije bio lak, ali je tamo uspeo u svojoj velikoj želji - da naslika sve vladare. 

- Video sam da sam ostao sam i da moram da se borim, odavde sam poneo novac koji sam imao, spavao sam po hotelima, a tamo je jako skupo, te sam znao da moram da nađem način da zaradim. Počeo sam da tragam za svim šeicima na internetu, uzimao sam najbolje fotografije i slikao. Pored toga, napravio sam veliki mural na aerodromu koji je tek izgrađen ima oko 10 metara, kao i razne kuće, palate i nekoliko portreta - priča nam Boba.

Predsednik se slikao s njim, a Boba mu je oslikao kompletnu familiju.

- Sve vladare i kraljeve svih sedam Emirata ja sam oslikao, četiri portreta dimencija 2x120 bivšeg kralja, ali i sadašnjeg Muhameda koji je jako dobar sa našim predsednikom - priča nam Slobodan.

Izložba koja mu je donela mnogo. 

- Dogodila se izložba jedna, tu je došlo oko 500 naših ljudi, ali i njihova televizija. Tada mi je prišao jedan čovek i pitao me da li su šejci videli moja dela, ukupno ih imam 23 i ja sam rekao da nisu, ali mi je obećao da će se potruditi da saznaju za mene jer je bio oduševljen, pred njihovom televizijom mi je postavio to pitanje. Tako se razvija posao, nadam se najboljem, ma koliko god bilo teško jer sam često ovde i tamo, dolazim s vremena na vreme.

Kako kaže, tamo je po šest meseci, pa se vraća u Srbiju gde takođe ima dosta posla. Za sada, planira da nastavi sa slikanjem i da izmeni svoj katalog i vraća se nazad. Do tada, biće na reci i uživati u ribolovu. A kada se vratim, planiram veliku izložbu po celim Emiratima.

(Telegraf.rs)

Video: Nole je od danas i šeik, a evo šta je svima poručio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA