Vreme čitanja: oko 1 min.

Vranjanac osvojio krov Afrike: Marko je u važnoj misiji kako bi pomogao bolesnim sugrađankama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osvojivši vrh Marko je poslao još jednom apel za pomoć

  • 0
Marko Nikolić Printskrin/facebook

Vranjanac Marko Nikolić, upustio se u neverovatan izazov, kako bi animirao javnost širom sveta da pomogne bolesnim sugrađankama. On je danas nakon višednevne ekspedicije po izuzetno nepovoljnim vremenskim uslovima sa rancem teškim 23 kilograma na leđima osvojio vrh Uhuru (5.895 metara), najviši vrh Kilimandžara.

Master profesor sporta i fizičkog vaspitanja i fitnes menadžer, koji već pet godina živi i radi u Kuvajtu, krenuo je u osvajanje krova Afrike, kako bi pomogao Vranjankama - Adrijani Simeonovoj koja se u Atini leči od karcinoma, Nadici Stošić koju još 600 000 dinara deli do odlaska u Moskvu na lečenje multiplaskleroze matičnim ćelijama i Snežani Stanković koju do transplatacije bubrega u Belorusiji deli još 3,5 miliona dinara.

Osvojivši vrh Marko je poslao još jednom apel za pomoć. Na svojim društvenim mrežama napisao je:

USPELI SMO! Bez ikakvih prethodnih visinskih priprema sa 23 kilograma na leđima, osvojio sam jedan od najviših vrhova na svetu! 5895 metara nadmorske visine. Od trenutka pokretanja akcije do vrha za naše tri sakupili smo ogromnu sumu novca za njihovo lečenje.

Idemo po jedan sms:

Za Snežanu 1447 na 3030

Za Nadicu 1436 na 3030

Za Adrijanu 1448 na 3030

Marko je nešto kasnije rekao svojim pratiocima da nije bilo jednostavno, kao i da su mu se u putu dešavale neverovatne stvari, ali da mu je potrebno malo vremena da “dođe sebi”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA