Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nismo oka sklopili, plašimo se padavina": Pribojska sela razorena nevremenom, putevi potpuno uništeni

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa raspolživa mehanizacija od jutros je na ugroženom području

  • 0
Poplava u Priboju Foto: RINA

Duga i neprospovana noć je iza meštana pribojskih sela koja su pogođena katastrofalnim nevremenom. Iako su strahovali, uspeli su nekako da odbrane svoje kuće, ali su njihovi prilazni putevi potpuno razoreni.

- Nismo oka sklopili čitavu noć, plašimo se novih padavina jer to bi za nas značilo pravu katastrofu. Od puta nije ostalo ništa, ali važno je da nisu potpuno poplavljene kuće - kažu za RINU meštani.

Sa raspolživa mehanizacija od jutros je na ugroženom području, a ono što pravi još veći problem jeste pokretanje odrona na pojedinim putnim pravcima koji su zatrpani i u prekidu.

- Usled jako teške situacije na delu teritorije opštine Priboj, tačnije u sedam mesnih zajednica proglašena je vanredna situacija. Ogromna šteta pričinjena je na putnoj infrastrukturi i na poljoprivrednom zemljištu. Formirana je i komisija koja će izaći na teren i evidentirati štetu. Imamo i ugroženih domaćinstava i činio sve što je u našoj moći da što brže i adekvatnije reagujemo, kako bi se situacija što pre realizovala - rekao je Boris Mrdović iz Štaba za vanredne situacije u Priboju.

Najkritičnije stanje je na teritoriji Kratova, Sastavaca, Novi Grad, Sjeverin, Sastavci, Krnjače.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA