• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kontrola Zaštitnika građana povodom tragedije ruske porodice u Pančevu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ombudsman od MUP-a traži da ga u roku od 15 dana izvesti da li je ranije bilo prijava nasilja u porodici

 • 1
PROSJACENJE DECA PASALIC

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a posle saznanja iz medija da je u stanu u Pančevu policija pronašla beživotna tela troje ruskih državljana, pokrenuo postupke kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova – Policijska stanica Pančevo, kao i Centra za socijalni rad "Solidarnost“, Opšte bolnice i Doma zdravlja u tom gradu.

Ombudsman od MUP-a traži da ga u roku od 15 dana izvesti da li je ranije bilo prijava nasilja u porodici i ako je to slučaj, koje mere je policija preduzimala sa drugim nadležnim organima da bi se zaštitile žrtve nasilja u porodici i sankcionisao izvršilac, te da li je izvršilac imao oružje u legalnom posedu i koje je mere policija preduzela nakon saznanja o ovom slučaju.

Zaštitnik građana od CSR "Solidarnost" traži da ga u istom roku izvesti da li su muškarac i žena bili na evidenciji tog centra, da li je ranije bilo prijava nasilja u porodici, i ako je to slučaj koje mere je Centar preduzimao u saradnji sa drugim nadležnim organima kako bi se pružila podrška i zaštita žrtvama nasilja u porodici, sankcionisao izvršilac i uticalo na njega da više ne vrši nasilje.

Od Opšte bolnice i Službe za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja u Pančevu traži da mu u roku od 15 dana dostave informacije da li su imali saznanja o prethodnom nasilju, kao i da li su im se žena ili muškarac obraćali za pomoć i ukoliko je to slučaj koje mere su ove zdravstvene ustanove preduzele po tom pitanju, navodi se u saopštenju.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • ARS

  8. jun 2023 | 16:32

  Ko kontroliše rad ovog čoveka, koje je on uslove ispunio da bi bio zaštitnik građana, ko ga predlaže za tu funkciju ili je to čisto politička funkcija ?

  2
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA