Vreme čitanja: oko 1 min.

Saradnja na promociji nacionalne kulture i turističkih kapaciteta Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas je u prostorijama JP Službeni glasnik održan trojni sastanak direktora Službenog glasnika Mladena Šarčevića, dekana Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Velimira Šećerova i direktora Poslovnog udruženja YUTA Aleksandra Seničića

  • 0
Geografski fakultet, Yuta i Službeni glasnik_1 Foto: Promo/ Nevena Drulović

U okviru već postojeće poslovne saradnje između Službenog glasnika i Geografskog fakulteta, Službeni glasnik je povezao ovaj fakultet sa Poslovnim udruženjem YUTA, kako bi se svi zajedno uključili u nove projekte promocije nacionalne kulturne i turističkih kapaciteta Srbije, sa aspekta delatnosti sve tri institucije.

Pored dogovora o konkretnim projektima u oblasti izdavanja knjiga i drugih publikacija koje povezuju nacionalnu kulturu i turizam, na sastanku je zaključen i Sporazum o saradnji između Geografskog fakulteta i Poslovnog udruženja YUTA. Ovim sporazumom uspostavljena je saradnja u organizovanju prakse za studente Geografskog fakulteta, posebno za studente turizmologije, koji će dobiti priliku da u turističkim agencijama koje posluju pod okriljem YUTA, kao i u samom udruženju, obavljaju studentsku praksu.

Istovremeno, dogovoreno je da će Geografski fakultet podržati unapređenje rada turističkih agencija tako što će Poslovnom udruženju YUTA i njegovim članicama pružati stručnu podršku, dok će YUTA obezbediti iz svog reda predavače koji će studentima Geografskog fakulteta prenositi svoja iskustva iz praktične turizmologije.

Na sastanku je dogovoreno i da sva tri partnera dalje razviju međusobnu saradnju zajedničkim angažovanjem u organizaciji seminara i drugih vidova edukacije iz oblasti turizma, a posebno u oblasti korišćenja savremenih softvera za rad u turizmu, kao i za unapređenje komunikacijskih veština turističkih radnika, kao važnog segmenta savremene turističke delatnosti. U tom smislu, Službeni glasnik će staviti na raspolaganje resurse svog Centra za edukaciju članicama Poslovnog udruženja YUTA, ali i drugim zainteresovanima, dok će Geografski fakultet i YUTA obezbediti predavače na seminarima.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA