≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Snažno nevreme pogodilo Novu Varoš: Put se zabeleo od grada, saobraćaj otežan

Vreme čitanja: oko 2 min.

Od velike količine grada koji silovito pada kolovoz se zabeleo

  • 1

Stravično nevreme pogodilo je i mesta Kokin Brod i Negbina kod Nove Varoši.

Od velike količine grada koji silovito pada kolovoz se zabeleo.

Vozačima je otežano kretanje zbog obilnih padavina koje ne jenjavaju.

Osim ovih mesta snažno nevreme zavladalo je severozapadom Srbije, a najviše su pogođeni Subotica gde su ulice pod vodom, Kula i Sjenica.

Nezapamćeno nevreme u novovaroškom kraju.

Veliki odroni na magistrali, planinska sela bez struje - meštani u šoku. Jaka oluja na teritoriji opštine Nova Varoš, o kojoj smo nedavno izveštavali, za sobom je ostavila velike posledice, nadležne ekipe su na terenu.

Oluja praćena jakim vetrom, kišom i gradom u popodnevnim satima paralisala je saobraćaj od Nove Varoši ka Zlatiboru. Zbog stenja i kamenja, koje se usled velikih padavina survalo duž magistralnog puta, saobraćaj je usporen i trenutno ga policija reguliše.

Kako su nam rekli iz Puteva "Užice",njihove ekipe su na terenu, a da bi se što pre normalizovao saobraćaj upućene su ekipe i iz Prijepolja i iz Užica. - Zbog jakog nevremena i velike količine vode ima puno odrona u blizini Kokinog Broda, naše ekipe su na terenu, kao i mehanizacija. - rekao je za Informer Alen Mušanović iz Puteva "Užice".

Vozači koji su se u trenutku oluje našli na toj deonici magistralnog puta bili su prinuđeni da zaustave vozilo i sačekaju da se nevreme smiri. Planinska sela bez struje Zbog jake grmljavine i olujnog vetra, veliki broj domaćinstava je bez električne energije, a gradonosni oblaci najviše su zakačili sela Negbinu i Burađu.

Ni najstariji meštani ovog kraja ne pamte ovakvu oluju, da se dvorišta i brda zabele kao u sred zime.

Maline i ostalo voće koje je u fazi cvetanja, grad je obrao pre vremena, dok povrtarske kulture zbog loših vremenskih uslova još uvek nisu uspele ni da izniknu iz zemlje. Šteta je velika, ali kako kažu gorštaci, mora se dalje, jer takva je fabrika ispod vedrog neba.

(Telegraf.rs/Borivoje Ilić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. P

    8. jun 2023 | 18:00

    Ovaj grad pre obrao voce i povrce, mozda i sumske plodove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA