Vreme čitanja: oko 1 min.

"Najvažnije da niko nije nastradao i da nema povređenih": Otklanjaju se posledice nevremena u Vrnjačkoj Banji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kolika je ukupna šteta, koja sasvim izvesno nije mala, biće poznato narednih dana, kada nadležne službe obave svoj deo posla

  • 0
Vrnjačka banja, Dan zaljubljenih Foto: Nikola Tomić

Posle prave elementarne nepogode, obilnih padavina koje su pokrenule sve bujične vodotokove drugog reda u vrnjačkom kraju, Vrnjčani se trude da u najkraćem roku otklone posledice, navode Novosti.

Zadatak nije lak s obzirom da su se na udaru vodene stihije našli infrastrukturni, stambeni, poslovni, turistički i poljoprivredni objekti u Vrnjačkoj Banji, kao i u gotovo svim okolnim selima.

A kolika je ukupna šteta, koja sasvim izvesno nije mala, biće poznato narednih dana, kada nadležne službe obave svoj deo posla.

- Najvažnije je da niko nije nastradao i da nije bilo povređenih. Već smo započeli otklanjanje posledica, a za ozbiljnije radove na oštećenim lokalnim saobraćajnicama očekujemo i pomoć države – kaže Boban Đurović, predsednik vrnjačke opštine.

Ovdašnja opštinska uprava pozvala je građane, vlasnike privrednih subjekata, stambenih objekata i poljoprivrednih gazdinstava da prijave štetu nastalu u majskom i junskom nevremenu.

Zahtev za prijavu, odnosno za procenu štete, može se podneti na pisarnici Opštinske uprave i to do 30. juna.

(Telegraf.rs)

Video: Bujica odnela most kod Vrnjačke Banje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA