≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preko 80.000 komada oružja predali za mesec dana: Jedan okrug u Srbiji ozbiljno shvatio naredbu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predato je više od 1.700 komada oružja, više od 83.000 komada municije i preko 1.100 minsko eksplozivnih sredstava.

  • 0
Preko 80.000 komada oružja, municije i eksplozivnih sredstava predato za mesec dana foto: RINA

Prošlo je mesec dana od kako je u čitavoj Srbiji počela akcija "Predaj oružje".

Veoma odgovornim pokazali su se i građani čitavog Moravičkog okruga, a u Odseku za Upravne poslove ističu da su zadovoljni odzivom građana i količinom predatog oružja tokom prethodnih mesec dana.

- Predato je više od 1.700 komada oružja, više od 83.000 komada municije i preko 1.100 minsko eksplozivnih sredstava. Primećeno je da je poslednih par dana prvobitne naredbe bio pojačan odaziv građana i pojačana predaja oružja na teritoriji cele policije uprave - kazala je za RINU Milica Jugović, šef Odseka za upravne poslove PU Čačak.

Iz Ministarsva unutrašnjug poslova apeluju da građani budu odgovorni, da svo oružje koje imaju u nelegalnom posedu, od automatskog do bilo kog druge vrste oružja, kao i delove oružja predaju na jedan od ponudjenih načina.

- Građani pored toga što dodju u najbližu policijsku stanicu, mogu pozvati telefonskim plutem, obratiti se službenicima naše uprave koji će doći na mesto gde se nalazi oružje i minsko-eksplozivna sredstva i to preuzeti bez obaveze legitimisanja građana i bez bilo kakve krivične ili prekršajne odgovornosti, kao i bez dokazivanja samog porekla uružja. To važi sve dok traje naredba do 30. juna - ističe Milica Jugović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA