Vreme čitanja: oko 2 min.

Eržebet i Endre bili u trećoj smeni kad je u kući buknuo požar: Sin se spasio, ali je na lečenju zbog šoka

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Javila nam je ćerka, a njoj su komšije javile da je na našoj kući izbio požar. Ali krov je već bio u plamenu pre nego što su to komšije primetile", navodi Endre Nemet

  • 0
Požar, kuća porodice Nemet, Rusko Selo Foto: Pannon RTV

Porodici Nemet iz Ulice Ferenca Kiša u Ruskom Selu je 1. juna izgorela kuća. Niko fizički nije bio povređen, ali je sin u stanju šoka hospitalizovan i od tada je na lečenju, navodi PannonRTV.

Roditelji trenutno žive kod ćerke koja živi u istom selu, ali žele da se što pre vrate svojoj kući. Ali za to im je potrebna pomoć jer kuću treba u potpunosti obnoviti.

Endre Nemet i njegova supruga Eržebet prvo rade prepodnevnu smenu u fabrici za proizvodnju automobilskih kablova „Tisa Automotiv“ u Kikindi, da bi poslepodne mogli da nastave sa uklanjanjem ugljenisanih stvari iz svoje kuće u Ruskom Selu.

- Radili smo u trećoj smeni. Javila nam je kćerka, a njoj su komšije javile da je na našoj kući izbio požar. Ali krov je već bio u plamenu pre nego što su to komšije primetile. Probudili su se na zvuk kao da neko kuca na prozor. A kada su povukli roletne gore, primetili su da je plamen već izbio - rekao je Endre Nemet.

Požar je krenuo u pola dva ujutro iz sobe sa ulične strane kuće. Vatrogasci iz Kikinde su stigli na lice mesta sa dva vozila. Zaustavili su širenje požara, ali je do tada u potpunosti izgorela unutrašnjost kuće i krovna konstrukcija objekta. Postoje samo pretpostavke o tome što je izazvalo požar, dodao je Endre Nemet.

- Naš sin je bio kod kuće. I njega je probudila vrućina. Dobro je da nije ostao unutra. Sreća je i što ga je dobri Bog - moram to dodati - zaštitio. Da je mogao da izađe. U tom omamljenom stanju. Znao je samo da treba gasiti požar, našao je i posudu i izašao u dvorište, jer mi imamo slavinu napolju, pa da treba odatle da donese vodu. Uspeo je jednom da polije vatru, ali je bila toliko velika vatra da drugi put nije mogao ni da uđe u kuću.

Do zapaljene kuće prve su stigle dve ćerke porodice Nemet koje žive u blizini.

- Ovde smo proveli celo detinjstvo. Teško je ovo prihvatiti. Stvarno je teško sve to obraditi. Sada, pre par godina, naši roditelji su stali na noge, našli su posao. Kupili su nove električne uređaje, nameštaj, kuhinju, celo pokućstvo, renovirali su kupatilo. Nedavno su hteli da zamene prozore. Čekali su da sakupe novac – i onda se dogodio ovaj nesrećan slučaj - rekla je anita Deak.

U radnom kolektivu ove porodice već je počelo prikupljanje pomoći za njih. Nadaju se da će u pomoć da im pritekne i mesna zajednica, kao i lokalna samouprava Kikinda, kao i svi ljudi dobre volje. Porodicu Nemet je u četvrtak posetio Mladen Bogdan, predsednik Skupštine opštine Kikinda.

(Telegraf.rs)

Video: Požar u kockarnici na Terazijama: Vatrogasci brzo reagovali

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA