Vreme čitanja: oko 2 min.

Grujičić o novoj bolnici u Trebinju: Ponosna sam, ovo je jemac da srpski narod ovde želi da traje i razvija se

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ističe da Republiku Srpsku doživljava kao svoju i da je ponosna na ono što su stvorili

  • 2

Juče je položen kamen temeljac za novu bolnicu u Trebinju, a ministarka zdravlja, Danica Grujičić se tim povodom obratila javnosti putem društvene mreže ističući da je ovaj kamen temeljac tvrdi jemac da naš srpski narod ovde želi da traje, ostaje, raste i razvija se.

- "Jer sve što ljubimo stvorili smo sami", naš Jovan Dučić. Kao da nam govori i o celom jednom narodu, njegovoj sudbini, njegovom stvaranju i spremnosti da uvek i nanovo gradi posle onih koji su mu rušili sve što je stvarao. Ovaj stih napisan 1920.godine, kao da je pisan o onima koji će stvarati Republiku Srpsku, o vremenima i o ljudima koji će Dučićevo Trebinje, postaviti ne samo na jug Hercegovine, već i na jug Srpske - napisala je Grujičić.

Ističe da Republiku Srpsku doživljava kao svoju i da je ponosna na ono što su stvorili.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Проф. др Даница Грујичић (@dr.danica.grujicic)

- Stvorili smo sami znači da treba da budemo ponosni na ono što smo stvorili i što i sada stvaramo. Kažem „mi“ zato što svi koji me znaju, znaju da ja Republiku Srpsku doživljavam kao svoju, jer se nikada u ovim krajevima nisam osećala kao stranac. Zato danas, ovaj kamen temeljac za bolnicu u Trebinju, nije samo kamen temeljac obične bolnice. On je tvrdi jemac da naš srpski narod ovde želi da traje, da ostaje, da raste i razvija se, da gleda budućnost svoje dece jednako kako je toj deci i tim potomcima darovao najlepši pogled na Hercegovinu sa Crkvina i manastira Hercegovačke Gračanice - napisala je ministarka.

Dodaje da Drina nikad nije bila međa koja je delila srpki narod već kičma koja ga spaja.

- Bolnice su uvek bile važne, bolnica nije samo zdravstvena ustanova, već i uporište opstanka naroda. Zato danas zdravstvo nije više samo pitanje zdravlja, već je postalo strateško opredeljenje jednog društva da opstane u vremenima koja će mnoge opstanke dovoditi u pitanje. Sve što ljubimo stvorili smo sami zvuči lepo, ali i usamljeno. Ipak, niste sami. Kao ministar zdravlja Republike Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem ovde sam da vam potvrdim da niste sami. Nema ni jedne svetske zakonske i moralne norme koja može zabraniti Srbima da se povezuju sa Srbima ma gde živeli. A to što Drina nikada nije bila međa koja je delila srpski narod već kičma našeg naroda, to je nešto što je prirodno i nikoga ne treba da plaši. Mi smo narod kulture susreta, zato sve druge i drugačije doživljavamo kao sebi ravne i nemamo problem u susretu sa njima i njihovim vrednostima. Uvek smo spremni da ono što je dobro i vredno kod drugih usvojimo bez predrasuda. Takva nam je bila istorija i tome nas je naučila. Zato i onima koji nisu Srbi Drina nije mesto prepreke, već mesto susreta, zato ima na Drini ćuprija. Živela Srbija, Živela Srpska - napisla je ministarka Grujičić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    10. jun 2023 | 19:13

    Pa sram te bilo upropastila si zdravstvo još više!!!

  • Coa

    10. jun 2023 | 19:56

    Ma tako je, bravo, samo gradite bolnice po drugim državama dok ovde narod umre dok dočeka pregled. Drugar, 21 godina, danima vukao pritisak preko 170 sa 100, konstantan bol u glavi, povraćanje i na kraju nesvestica. Kljukali ga lekovima koji nikakav uticaj nisu imali. Kod neurologa mu zakazali za 5 meseci. Kad se pojavila i temperatura, otišli privatno kod neurologa, uradili sve analize i na kraju se ispostavi da dečko ima zapaljenje mozga. Jedva je živu glavu izvukao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA