≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Građani ostavljaju cveće i igračke: Obeležava se četrdeset dana od tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osnovna škola Vladislav Ribnikar na Vračaru biće otvorena od danas do 18 časova za sve građane koji žele da polože cveće u znak sećanja na stradale

  • 0
OŠ Vladislav Ribnikar, 40 dana od tragedije Foto: Nikola Tomić

U OŠ "Vladislav Ribnikar" danas se obeležava četrdeset dana od velike tragedije kada je učenik te škole ubio devet učenika i jednog radnika obezbeđenja.

Osnovna škola Vladislav Ribnikar na Vračaru biće otvorena od danas do 18 časova za sve građane koji žele da polože cveće u znak sećanja na stradale.

Na ulazu u školu brojni građani su i danas palili sveće, ostavljali cveće i igračke.

Podsetimo, Vlada Srbije je nakon tragedije u školi "Vladislav Ribnikar“ osnovala i Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja, koji će u narednom periodu rad usmeriti ka još efikasnijoj prevenciji, edukaciji i sprečavanju vršnjačkog nasilja.

V.d. ministra prosvete u Vladi Srbije i ministar bez portfelja zadužen za dijasporu Đorđe Milićević rekao je ranije da je već 95 odsto školskog nastavno-naučnog programa završeno, kao i da je zbog toga doneta odluka Vlade da školska godina bude završena 6. juna jer i sam zakon predviđa odstupanje od 5 procenata.

Milićević je dodao i da je nakon donošenja odluke Vlade Srbije prosleđeno uputstvo svim osnovnim i srednjim školama kako nastavnici treba da se ponašaju kada je reč o zaključivanju ocena do 20. juna.

On je dodao da je odluka Vlade da se započne rekonstrukcija škole, da jedan deo bude memorijalni centar i u zavisnosti od toga koliko bude trajala rekonstrukcija tražiće se modaliteti kako učenici mogu na adekvatan način da nastave školovanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA