Vreme čitanja: oko 1 min.

Šest Novosađanki slavilo 60 godina mature: Mnogi drugovi im preminuli, školu pohađale sa poznatom "Balerinom"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogi njihovi drugovi iz klupe nažalost su preminuli, ali već planiraju proslavu 70 godina mature

  • 0

Nekadašnji maturanti Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" okupili su se juče kako bi obeležili 60. godišnjicu mature i setili se lepih đačkih dana, piše Dnevnik.

Šest prijateljica iz generacije 1962/63. juče je u restoranu "Klub Sonja" uz osmeh i dobru hranu proslavilo značajan jubilej koji se retko viđa.

Jedna od bivših učenica i organizatorka jubilarnog okupljanja Slobodanka Boba Latinović rekla je za novosadski list da je prethodno bio plan da posete samu gimnaziju, ali da su ih u tome sprečile razne okolnosti. Ona dodaje da joj je bilo teško okupiti maturante na jednom mestu jer su mnogi, nakon pandemije koronavirusa, preminuli, dok je dosta njih trenutno u inostranstvu, pa nije uspela s njima da uspostavi komunikaciju.

- Školovanje u Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj" posebno je značajno za nas jer su nakon srednjeg obrazovanja svi bili dobri studenti i uspešni u svom poslu. Mogu se pohvaliti da je u našem društvu bila i prvakinja u atletici Olga Kalivoda – naglasila je Slobodanka.

- Prisetili smo se naše razredne Nade Šimšić, kao i svih profesora koji su nas učili i spremali da budemo obrazovani, odgovorni i vaspitani mladi ljudi - dodaje ona.

Iako nisu uspele da posete školu koju su pohađale, nekadašnje maturantkinje poručile su da će to učiniti kada budu proslavljale 70. godišnjicu mature.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA