Vreme čitanja: oko 3 min.

Emotivna poruka lepoj Borki kida dušu: 3 godine se bori sa opakom bolešću, stanje je sve gore

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovoj prelepoj ženi iz Vranja život se promenio 2020. godine, kada je dok je radila u prodavnici sportske opreme osetila bolove u kičmi

  • 1
Borka Stefanović Foto: Facebook

Borka Stefanović je sa 35 godina saznala da ima karcinom, a zaprošena je dana kada je čula da su prisutne i metastaze. Kasnije, lekari su morali da uklone i jajnike pored hemioterapija. Društvo onkoloških pacijenata iz Vranja, čiji je Borka član, objavilo je da je njeno stanje pogoršano.

- Poslednji meseci za sve nas u udruženju su jako teški. Našoj mladoj i plemenitoj Borki zdravstveno stanje se pogoršalo, a naše misli i želje usmerene su na njeno ozdravljenje. Molimo se za nju, a ova poruka proistekla je iz naše velike ljubavi prema Borki - naveli su oni uz emotivnu poruku posvećenoj njihovoj hrabroj članici, koju prenosimo u celosti:

"Borka, hrabra dušo, s tobom je u mislima svako

Dok čekaš lečenje od nas daleko.

Promene tvoje izazivaju brige i tugu,

Ali udruženje je tu, pruža ti podršku svu.

Nemoj gubiti nadu!!!

Tvojom snagom i našom ljubavlju,

Dobićeš i ovu bitku.

Jer ti si borac, a mi tvoj oslonac.

Deo svog života svako od nas dao bi

Da te zdravu i veselu ponovo vidi.

Neka lečenje bude blagoslov i nada,

Pronaći ćeš put ka ozdravljenju s neizmernom ljubavlju.

Borka, znaš da nisi sama u ovoj borbi.

Nikad ne gubi veru, jer ljubav je najjača sila na svetu,

I mi, udruženje, dajemo sve od sebe da ti pomognemo u letu.

Borka, hrabra dušo, neka ti ozdravljenje stigne što pre,

Lek je tu nadohvat ruke.

Neka tvoj osmeh ponovo zasija,

Mi smo uz tebe u mislima i molitvama svakog dana."

Podsetimo, ovoj prelepoj ženi iz Vranja život se promenio 2020. godine, kada je dok je radila u prodavnici sportske opreme osetila bolove u kičmi. Prva operacija protekla je uredno, ali čim se vratila u svakodnevnicu stiže novi šok. Ono što tada nije znala, jeste da je bolnicu napustila samo na kratko. Nalaz biopsije stiže, sa dijagnozom C 50.9: maligni tumor, karcinom desne dojke.

Zbog pandemije Borka ne može da bude operisana ni u Beogradu ni u Nišu. Rečeno joj je da nije hitan slučaj. Operacijom u Vranju, 18. decembra 2020. godine uklonjena joj je desna dojka. Delovalo je da je ovaj ružan san gotov, i to je prihvatila mirno, koliko je bilo moguće. Košmar se, međutim, nastavlja nepunu godinu kasnije, kada u oktobru 2021. godine saznaje za metastatske promene na jetri, pršljenu, ramenu, butnoj kosti.

- Pamtim da sam tog dana pustila sve sačuvane suze, na putu od Niša do Vranja. A onda mi je taj dan postao i najlepši mogući. Moj dečko, koji je mogao da ode u svakom trenutku, zaprosio me je - ispričala je Borka Stefanović za eKliniku.

"Neću roditi dete, a tako volim decu…"

U novembru prošle godine počela je sa hemioterapijama. Njena divna, plava, tek sređena kosa posle velikih izazova, opada. Vene pucaju. Neki ljudi odlaze, ali u njen stižu neki novi koji će joj, sigurna je, biti prijatelji za ceo život. Na jednom od konzilijuma novi šok. Lekari kažu da je između hemioterapija neophodno i uklanjanje jajnika.

"Neću roditi dete, a tako ih volim, tako volim decu!"

I sa tim je hrabra, večito nasmejana i pozitivna, morala da se suoči. Ipak, svetlo na kraju tunela ali i ozbiljna životna lekcija ne samo za nju već i za sve nas jeste podrška njenog partnera, koja joj je u tom trenutku značila više od bilo čega drugog.

Borki možemo pomoći uplatom na njen račun u OTP banci:

Broj računa: 325-9300700598140-14

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teodora

    11. jun 2023 | 19:56

    Molim da me neko pogresno ne shvati, i sama sam imala operaciju karcinoma. Par meseci posle operacije pitam moju doktorku kako se kontrolisu onkoloski pacijenti, zar ne treba povremeno uraditi tumor markere, ona me bledo gledala kao da sam kazala da joj iza ledja stoji vanzemaljac. Ta mlada zena je operisana u zimu 2021 a metastaze otkrivene u jesen 2022? Zar nije logicno da su tumor narkeri uradjeni 2-3 meseca posle operacije. Makar da su mogli sami da plate. Doslo je vreme da se covek laicki upozna sa svojim bolestima da bi mogao da zna na sta da obrati paznju. Ja sada kad na nesto posumnjam kazem doktorici da imam te i te simptome i trazim uputnicu za kontrolu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA