≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snimci potopljenog Čačka iz vazduha, više od 10 automobila pod vodom: Proglašena vanredna situacija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Načelnik Štaba za vanredne situacije u Čačku Bratislav Zečević kazao je da je najkritičnije u Mesnoj zajednici Park

  • 0

Zbog obilnih padavina koje su noćas zahvatile Čačak nakritičnije je u Mesnoj zajednici Park, u Čačku je proglašena vanredna situacija.

„Zajedno sa Vatrogascima spasiocima radimo od rano jutros, izvukli smo preko deset vozila da se ne bi oštetila, nažalost ima sigurno još toliko koji su ostali pod vodom jer nismo mogli da stignemo na vreme da ih izvučemo", rekao je načelnik Štaba za vanredne situacije u Čačku Bratislav Zečević za Tanjug.

Usled obilne kiše izlili su se potoci i Loznička reka, a najkritičnija situacija je u Mesnoj zajednici Park, gde su potopljeni i parkirani automobili.

- Na terenu su od ranih jutarnjih sati ekipe Civilne zaštite, kao i vatrogasci-spasioci koji pomažu ugroženim građanima. U Ulici Bogdana Kapelana jedno odeljenje Civilne zaštite aktivirano, vatrogasci spasioci su na terenu sa pumpama. Komunalac je sa nama takođe i crpi vodu, dok na seoskom području su Moravac, Vodovod i Gradsko zelenilo. Svi smo terenu -  rekao je on za RINU.

Poplavljen je i vrtić „Boško Buha” u naselju Košutnjak.

- Potpuno su poplavljene dve sobe, trenutno su ekipe Civilne zaštite kod nas, iznose sav nameštaj, isključena je struja a deca su prebačena u vrtić ’Neven’”, kazala je zamenica direktora Marina Janković.

On je rekao da su  peti put za 15 dana da ovako visoke padavine.

"Mi smo najavili da ćemo imati padavine od 30, 40 do 70 mm, a u brdskoplaninskim predelima i do 100 mm. Apelujemo na sve građane da ispred svojih kuća pokušaju da očiste, naše ekipe su na terenu, JKP i svi čiste te kritične propuste, ali molimo građane da nam pomognu u tome jer moramo zajedno sada odreagovati, jer su sada zaista pričinjene velike štete”, rekao je Zečević.

(Telegraf.rs)

Video: Vanredno stanje zbog popolava: Vatrogasci evakuišu iz najugroženijih područja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA