Vreme čitanja: oko 1 min.

Potresne slike iz romskog naselja u Ćupriji zbog obilnih poplava: Kiša neprestano pada više od 15 sati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meštani ovog naselja kažu da su svi krovovi njihovih kuća, koji su uglavom građeni od loših i trošnih materijala, usled obilne kiše, popustili i da se voda sliva u sobe

  • 0
Ćuprija, romsko naselje Vezirovac Foto: Aleksandar Nedeljković/Radio Stara Ćuprija

Usled obilnih padavina veliki deo Pomoravlja je pod jakim udarom kiše i vetra već duže od 15 sati. U Ćupriji, u romskom naselju Vezirovac, kiša je nanela veliku štetu na više stambenih objekata, a neasfaltirane ulice su gotovo potpuno pod vodom, navodi Radio stara čaršija.

Meštani ovog naselja kažu da su svi krovovi njihovih kuća, koji su uglavom građeni od loših i trošnih materijala, usled obilne kiše, popustili i da se voda sliva u sobe.

- Teško ćemo izdržati još nekoliko sati, ukoliko kiša ne prestane da pada. Naše kuće su stare i veoma trošne, neke su i improvozovane za život. Bojimo se kako ćemo noćaš prenoćiti ovde. Ne pamtimo da je nekad ovako bilo – kažu meštani ovog naselja.

Vodostaj Velike Morave u Ćupriji je u porastu, ali za sada nema opasnosti od izlivanja, iako se očekuje da u naredna dva dana nivo reke bude još veći.

Kako najavljuje Hidrometerološki zavod, u centraloj i istočnoj Srbiji se očekuje od 15 do 40 mm za 24 h, lokalno i više (naročito u Braničevskom i Pomoravskom okrugu, kao i ponegde u brdsko-planinskim predelima). Sutra ujutro i pre podne na istoku i jugu Srbije će i dalje biti uslova za obilne padavine, pa se očekuje novih 20 do 30 mm za 12 h.

(Telegraf.rs/Aleksandar Nedeljković)

Video: Strašni snimci potopljenih domaćinstava u Paraćinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA