Vreme čitanja: oko 2 min.

Maratonac velikog srca stigao do Pirota: Trčaće sve do Sofije za malog Kostu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je peti ovakav poduhvat Aleksandra Kikanovića

  • 0
Maratonac Aleksandar Kikanović Foto: Aleksandar Ćirić

Lozničanin, maratonac Aleksandar Kikanović, koji trči od Krupnja do Sofije, bugarske prestonice, kako bi prikupio novac za lečenje mališana Koste, koji boluje od teške bolesti, danas je prošao i kroz Pirot.

U razgovoru za Telegraf.rs Aleksandar kaže da je ovo njegov peti ovakav poduhvat, te da je do sada pretrčao više od 5.000 kilometara trčeći za lečenje teško obolelih mališana iz cele Srbije.

- Ovo je moj peti humanitarni maraton. Trčao sam do Ostroga, Hilandara, carske Rusije, manastira Tumane i sada sam odlučio da trčim od Krupnja do Sofije gde ću da se pomolim moštima kralja Milutina u Crkvi Svete Nedelje. Ovaj maraton ima humanitarni karakter. Želja mi je da privučem pažnju humanih ljudi i preusmerim je na lečenje malog Koste i pozivam sve da pomognu lečenje slanjem SMS poruke 1331 na 3030 - kaže Kikanović koji je krenuo na maraton 28. maja, a u Sofiju planira da stigne 16. juna.

- Tamo će nas dočekati naš ambasador Željko Jović, bićemo gosti na utakmici Bugarska - Srbija, predstavićemo našu misiju tamo i nadam se da ćemo prikupiti dovoljno novca da pošaljemo Kostu na lečenje - kaže Kikanović.

Fondacija "Budi human" prikuplja novčana sredstva za Kostu Leševića (3).

Kosta je dete iz prve uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Rođen je u 39. gestacijskoj nedelji. Nakon rođenja zadržan je u bolnici zbog povećanog CRP i pušten nakon 10 dana kada se stanje stabilizovalo. Sa 10 meseci njegovo stanje je praćeno u Specijalnoj bolnici za cerebralnu pralizu i razvojnu neurologiju zbog povišenog tonusa mišića uprkos kom je Kosta ipak mogao da ustaje, puzi, govori, hoda uz pridržavanje za predmete...

Sa 17 meseci Kosta dobija kovid 19 infekciju nakon čega počinje da gubi funkcije i doživljava ozbiljnu regresiju u razvoju.

Na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ dijagnostikovana mu je atrofija malog mozga i redukcija volumena supratentorijalne bele mase.

Sredstva su potrebna za dijagnostiku i lečenje, fizikalne terapije, rehabilitacije u zemlji i inostanstvu, Logopedske i defektološke tretmane, senzorne i psihomotoričke vežbe, hipoterapije, specijalističke preglede,ortopedska pomagala, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

upiši 1331 i pošalji sms na 3030

Jednokratna pomoć 200 din

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001468113-92

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001468086-76

IBAN:

RS35160600000146808676

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs / Aleksandar Ćirić)

Video: Mali Uroš je čudo od deteta: Dečak osmislio pametnog robota koji će od koristi čovečanstvu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA