Vreme čitanja: oko 2 min.

Ljubomir napravio muzej od limenki Koka-kole: Skuplja ih odmalena, a jedan prizor posebno privlači pažnju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako objašnjava za Telegraf.rs, "opčinjenost" je počela dok je još odrastao, a deo familije koji je živeo u Nemačkoj redovno je donosio pakete u Srbiju

  • 3
Ljubomir Subotić Foto: Privatna arhiva

Ljubomir Subotić (53) iz Sombora napravio je nesvakidašnji muzej u svom domu. Od malih nogu sakuplja limenke i flaše, te je danas njegova kuća jedinstvena postavka Koka-kolinih proizvoda koji datiraju godinama unazad.

Kod Ljubomira mogu se videti sve vrste limenki i flaša ovog popularnog pića, od onih običnih, do limitiranih izdanja koja su se prodavala za vreme praznika, fudbalskih utakmica, proslava jubileja... Ono što, takođe, privlači pažnju svakog prolaznika jeste i poster koji označava njegovu muzejsku postavku na kom se vidi ilustracija Kosovke devojke koja pruža pomoć ranjenom srpskom junaku.

Ipak, umesto vode, ona mu daje ovo gazirano piće.

Kako objašnjava za Telegraf.rs, "opčinjenost" je počela dok je još odrastao, a deo familije koji je živeo u Nemačkoj redovno je donosio pakete u Srbiju. Među njima su se našle i popularne limenke Koka-kole.

- Jednostavno sam odrastao uz pop kulturu, Bravo magazin, MTV... Deo familije je živeo u Nemačkoj i donosio pakete limenki, Nutelle jer kod nas toga nije bilo. Popio sam mnogo kole, naravno nešto limenki nabavio trampom sa drugim kolekcionarima, uglavnom van naše zemlje, jer kod nas se nisu ni pravile limenke mislim do 2000. godine... Ratovi, sankcije itd... Skopska pivara je pravila za tržiste Jugoslavije. A što se tiče najupečatljivije, pojam lepote je diskutabilan, lepota je u očima posmatrača - tvrdi naš sagovornik.

Kako kaže nekoliko puta je kontaktirao i samu kompaniju, ali i razne restorane i kafiće kako bi upotpunio svoju kolekciju. Pored toga, obratio se i svom gradu kako bi ga uvrstili u turističku ponudu grada, ipak, ovaj plan nije bio uspešan.

- Nisu imali razumevanja, a ja sam utrošio mnogo novca - dodaje on.

Ljubomirova kuća je glavna stanica njegovih prijatelja, kad god dođu, donesu ponešto kako bi upotpunio kolekciju, ali svi mu kažu da je daleko od javnosti jer ne živi u glavnom gradu Srbije.

- Mnogo ljudi me pronađe na Guglu. Dođu, posete, popiju besplatnu kolu. Slikaju se i šire dalje iskustva - objašnjava nam on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko Dlakić

    18. jun 2023 | 23:07

    Moj DJ sa ispraćaja davne 2001 godine u restoranu Šumice u Šikari

  • Lenjin

    19. jun 2023 | 08:46

    Sav taj kapitalizam pretopiti u lavore za pranje nogu!!!

  • Chester

    19. jun 2023 | 08:14

    U Becu u jednoj nasoj kafani, imaju po zidu, male flasice od "Jegera".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA