Vreme čitanja: oko 3 min.

Zoran se humorom borio protiv dva kancera: Operacija mu kao odlazak kod zubara, jedno savetuje svima

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kako kaže i drugima u sličnoj situaciji savetuje da razmišljaju pozitivno i veruju u bolje sutra jer su mu čak i doktori potvrdili da je njegov oporavak ubrzala njegova duhovitost i mladalački duh

  • 0
Zoran Popović Foto: Privatna arhiva

Zoran Popović iz Vranja je čovek kom su duhovitost i pozitivne misli pomogle da prebrodi nateži period u životu. U roku od godinu dana saznaje da ima dva tumora, a njegova priča potvrđuje da je vera u bolju budućnost ključ ozdravljenja.

2021. godine Zoran je imao problema sa prostatom, te je otišao na pregled i ne sluteći da će saznati da ima tumor. Doktor mu objašnjava šta vidi na ultrazvuku i šalje ga na dalje kontrole i preglede, a naš sagovornik doživljava novi šok na pripremnim snimanjima - pored tumora na bubregu, lekari vide promenu i na plućima.

- Imao sam problema sa prostatom i tek nakon dve godine sam otišao kod urologa. On je pogledao ultrazvuk i rekao da će prostata biti u redu, ali da imam tumor na desnom bubregu. Šokirao sam se i pitao "kakav tumor", a on počinje da mi objašnjava, dok ja razmišljam šta je sledeći korak. Išao sam na kontrolne preglede u decembru 2021, a 23. marta sam operisan na VMA, međutim dok sam radio sva snimanja, našli su mi i na plućima promenu od 12 milimetara. Operaciju sam imao baš na dan kada je rođen moj sin. Tada sam rekao sebi "Valjda će i danas ovaj dan biti srećan, kada je bio svaki put u životu" - priseća se Zoran za Telegraf.rs.

Ipak, ovaj hrabar čovek kaže da se ni u jednom momentu nije plašio. Pored sebe imao je voljenu porodicu, a na operaciju je gledao kao na odlazak kod zubara.

- Ja sam na operaciju otišao kao da idem kod zubara. Uopšte nisam razmišljao negativno, a imao sam i dobre doktore, verovao sam u njih ali i u Boga. Morao sam da budem takav, strahu nije bilo mesta. Operacija je završena i potvrđeno je da je u pitanju kancer. Posle toga me šalju u Niš na grudnu hirurgiju. To je prošlo bez problema, a potvrđeno je i da je na plućima u pitanju kancer. Onda su mi na konzilijumu rekli da zahvat nije bio dovoljan, pa sam morao ponovo da idem na operaciju - pojašnjava naš sagovornik.

Iako je tada prošao čak tri operacije zaredom, Zoran se sada dobro oseća i veruje da mu je baš takav stav i pogled na živbot pomogao da pobedi kancer. Danas ne pije čak ni lekove, a jedina terapija koju je koristio dok se borio sa opakom bolešću, bio je rad.

- Stalno sam radio po kući, sadio cveće da pomognem supruzi jer ima problema sa nogom. Nasledio sam i neko imanje, voćnjak, pa sam se time bavio sve vreme. Moji su mi branili da radim, ali nisam slušao. Nisam hteo džabe da sedim kod kuće. Supruga, deca i sestra su mi bili najveća podrška - dodaje on sa osmehom.

Kako kaže i drugima u sličnoj situaciji savetuje da razmišljaju pozitivno i veruju u bolje sutra jer su mu čak i doktori potvrdili da je njegov oporavak ubrzala njegova duhovitost i mladalački duh.

- Kad sam bio na jednoj kontroli, doktor me je pregledao i rekao da je prethodni pacijent imao lakšu operaciju, ali je toliko uplašen i prošao je gore od mene koji sam imao težu. Nisam se plašio ničega i veoravao sam u budućnost, to je veliki adut za ozdravljenje - tvrdi Zoran.

Sa nama je podelio i anegdotu iz bolničke postelje, a lekar koji ga je slušao nije mogao da odoli, a da se ne nasmeje Zoranovoj šali.

- Kada sam bio u Beogradu na VMA, sa mnom u sobi je bio čovek koji je isto operisao desni bubreg. Njegov doktor je došao da ga poseti, a ja ga pitam kad već i taj čovek ima pokvaren bubreg, kad ga izvadite, nemojte da ga bacite, možda neki deo zatreba meni da ga zakrpimo. Doktr se nasmejao i rekao da ne brinem - priča nam Zoran kroz smeh.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA